Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Arsenal vände och vann

tis 24 jul 2012 kl 16:13

Arsenal öppnade årets Asienturné med en knapp 2-1-vinst mot Malasyia XI. The Gunners låg länge under med 1-0, men lyckades tack vare två sena mål vinna matchen.

Kvart i fyra, svensk tid, kickade Arsenal igång sin Asienturné på allvar när det var dags att möta Malasyia XI. Man mötte exakt samma motstånd under förra säsongens försäsong och då slutade matchen 4-0 tack vare mål från Jack Wilshere, Theo Walcott, Carlos Vela och Tomas Rosicky. Många supportrar väntade sig nog en lika enkel match i år, men det skulle visa sig bli betydligt svårare än man hade trott.

Första halvlek

Matchen började väldigt söligt, mycket på grund av fotbollsplanen som höll horribel klass. Vid varenda tackling och skott verkade ett stort stycke gräs slitas loss från planen, som tydligt irriterade många Arsenal-spelare. De första chanserna föll till Malaysia XI som testade Vito Mannone flera gånger i rad från långt håll. Arsenal-målvakten till dagen agerade dock lugnt och plockade upp allt som kom i hans väg.

Arsenal började långsamt få mer självförtroende i den glödheta värmen (30+ grader) och lyckades få till ett par farligheter, främst längst kanterna där Gervinho och Andre Santos såg väldigt livliga ut. Någon farlig chans lyckades man dock inte skapa, utan det var Malasyia XI som fick matchens första riktiga chans då Vito Mannone agerade osäkert på ett långskott och tappade ut bollen till en hörna.

Bägge lagen fick ungefär lika mycket boll, men det var Arsenal som skulle komma närmast ett ledningsmål. Andre Santos blev helt fri med målvakten tack vare fint förspel av Marouane Chamakh, men lyckades från bara några meters håll missa målet. Bara några minuter senare skulle Santos ännu en gång bli fri med Mohd Farizal Marlias, men sköt den här gången rakt på den utrusande målvakten som räddade enkelt.

Malasyia skulle efter Santos frilägen komma med några halvchanser, men något ledningsmål såg de inte ut vara nära. Ändå skulle de gulklädda asiaterna ta ledningen tack vare ett drömmål av Azmi Muslim. Från ingestans alls avancerade Muslim längs vänsterkanten och valde att dra till med vänsterdojjan från 25+ meter. Överaskningsvis gick bollen rakt in i krysset och Arsenal-spelarna såg smått chockade ut att befinna sig i underläge.

1-0 till Malasyia XI! Målet kom till under första halvlekens tilläggstid och domaren valde att blåsa för halvtid efter att spelarna firat klart.

Andra halvlek

Till andra halvlek bytte Arsène Wenger in tio helt nya spelare, någonting som är en vanlig rutin under försäsongens första två-tre matcher. Efter bara fem-sex minuter var det nära en Arsenal-kvittering när supertalangen Ryo Miyaichi tog en snabb frispark som letade sig fram till Afobe som sköt bollen rakt i stolpen.

Afobe skulle få många fler chanser, men hade svårt att ta sig förbi Marlias i Malasyia-målet. Afobe försökte under halvlekens gång att lobba, skjuta och ta sig runt Marlias, men misslyckades dessvärre med allting. Arsenal försökte gång på gång ta sig framåt, men hade svårt att komma till några bra avslut.

Det såg länge ut som om Malaysia XI skulle skrälla till sig en vinst, men i 87e minuten skulle äntligen kvitteringen komma! Alexandre Song skickade fram en fin boll till Nico Yennaris som sprang in i boxen och passade in den diagonalt mot Thomas Eisfeld som dagen till ära debuterade i a-laget och sköt in 1-1 bakom Mohd Farizal Marlias. En lång väntan var äntligen över och Arsenal-supportrarna på Bukit Jalil Stadium fick äntligen jubla.

Otroligt nog skulle inte det vara sista målet i matchen, utan bara tre minuter senare skulle Arsenal skicka in det vinnande målet och vinna matchen mot alla odds. Ignasi Miquel och Chuks Aneke väggspelade med varandra varpå Aneke valde att dra till ett skott precis utanför straffområdet. Skottet skulle ta på en malaysiske back och gå rakt in i mål, helt otagbart för Marlias.

Bara någon minut senare valde domaren att blåsa av matchen och Arsenal hade likt så många gånger förr vänt matchen när allt såg ut att vara över. 2-1 var en välbehövlig start för laget och många spelare kan vara nöjda med sina insatser. Om bara tre dagar väntar Manchester City i Hong Kong. Räkna med att alla ser fram emot det mötet efter kvällens underbara vinst!

MATCHFAKTA

Malaysia XI-Arsenal 1-2 (1-0)
Målen: 1-0 (45) Azmi Muslim, 1-1 (87) Eisfeld, 1-2 (90) Aneke
Varningar Arsenal: - Malaysia XI: -
Utvisningar Arsenal: - Malaysia XI: -

ARSENAL

Mannone
Carl Jenkinson (45), Thomas Vermaelen (c) (45), Johan Djourou (45), Kieran Gibbs (45)
Abou Diaby (45), Francis Coquelin (45), Mikel Arteta (45), Andre Santos (45)
Gervinho (45), Marouane Chamakh (45)
Avbytare
Alex Song (45), Theo Walcott (45) (80), Kyle Bartley (45), Ignasi Miquel (45), Nico Yennaris (45), Craig Eastmond (45), Chuks Aneke (45), Thomas Eisfeld (80), Ryo (45), Alex Oxlade-Chamberlain (45), Benik Afobe (45)

MALAYSIA XI

Mohd Farizal Marlias, S Subramaniam, Mohd Bunyamin Bin Umar (71), Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak (71), S Kunanlan (80), Safiq Bin Rahim (c), Mohamad Azmi Muslim (84), Azamuddin Mohd Akil (36), Mohd Shakir Shaari (36), Norsharul Idlan Talaha (69), Mohd Safee Bin Mohd Sali (80),
Avbytare
Narazlan Razali, Mahalli Bin Jasuli (71), Amiridzwan Taj Tajudin (71), Amar Rohidan, Mohd Khyril Muhymeen Zambri (69), Gary Steven Robbat (36), Yong Kuong Yong