Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott nätade när Arsenal kryssade.

2-2 i ofokuserad match

sön 29 jul 2012 kl 11:42

Den tredje matchen på Asien-turnen spelades mot Kitchee FC, och det var en ofokuserad match som slutade 2-2 efter 90 minuter.

Redan från den första sparken i matchen märktes det att det var ett ofokuserat Arsenal som stod på planen. De första 15-20 minuterna såg det ut som om de flesta spelarna bara gick omkring och väntade på halvtid så att de skulle kuna bli utbytta medan hemmaspelarna sprang runt som om det gällde livet. Förmodligen bidrog också det faktum att det bara var två dagar sedan matchen mot City som spelades i ett våldsamt regnväder och därmed tog rätt mycket kraft till det avslagna tempot - plus förstås allt resande och tränande.

Hemmalaget fick hur som helst väldigt fria ytor, och i den åttonde minuten tog de ledningen. Ignasi Miquel slog en halvdålig passning mot Abou Diaby som inte var med på noterna, och en passning senare befann sig Yago i ett friläge som han avslutade på ett skickligt sätt och Szczesny hade inte mycket annat att göra än att hämta ut bollen ur nätet.

Arsenal fortsatte i samma makliga tempo och det var väldigt mycket skolgårdsfotboll, ni vet i stil med "äh vad fan, nu har Fisen bollen, aldri-i-livet att jag orkar skubba nu heller!". Ändå gjorde vi 1-1 i den 23:e minuten när Diaby väldigt enkelt kunde stjäla bollen just utanför offensivt straffområde och servera Walcott som lugnt rullade in 1-1.

Detta gjorde inte nämnvärd skillnad på Arsenals spel. Fem minuter senare ägnade sig samtliga spelare åt allt annat än försvarsspel när Kitchee hade bollen och efter allmänt virrvarr och en bra räddning av Szczesny på ett närskott så kunde Lozada Rodrigez slå in 2-1.

Efter båda målen zoomades Wenger in och han såg inte särskilt nöjd ut. Kanske blev det en liten order om skärpning till den andra halvleken för det var då ett helt annorlunda Arsenal, både spelmässigt och till stora delar spelarmässigt. Ett flertal byten gjordes och den nyss inbytte Benik Afobe borde ha gjort 2-2 redan efter en halvminut när han prickade stolpen med mer eller mindre hela målet öppet efter fint förarbete av Gervinho.

Arsenal tog över spelet helt, och Afobe missade också ett fint nickläge efter inlägg från Oxlade-Chamberlain. På den andra sidan planen fick en hemmaspelare (fråga mig inte vad han heter) ett friläge efter en grov offsidemiss av linjedomaren, men han skjöt utanför.

Gervinho var hela tiden ett hot och i den 76:e minuten dribblade han bort halva Kitchee och serverade Thomas Eisfeld öppet mål. Vår tyske yngling gjorde inget misstag utan rullade in bollen till 2-2, men den som trodde att dammluckorna skulle öppnas därmed trodde fel. Arsenal fortsatte att trycka på men skapade i ärlighetens namn inte så mycket.

Det här var överlag inte direkt en match som går till historien för det spel som Arsenal presterade, för det var en rätt usel match. Man ska dock inte dra för stora växlar på träningsmatcher vare sig man förlorar eller vinner, så jag tror inte att det är någon större del att analysera det här djupare än att konstatera att det slutade 2-2 och att vi har en träningsmatch kvar innan det drar igång på riktigt. Snart är det Premier League igen!

MATCHFAKTA

Kitchee FC-Arsenal 2-2 (2-1)
Målen: 1-0 (8) Yago, 1-1 (24) Walcott, 2-1 (29) Losada Rodriguez, 2-2 (77) Eisfeld

ARSENAL

Wojciech Szczesny
Ignasi Miquel (69), Johan Djourou (c) (69), Craig Eastmond (46), Kieran Gibbs (46)
Ryo (46), Abou Diaby (46), Francis Coquelin (68), Alex Oxlade-Chamberlain (69)
Theo Walcott (70), Marouane Chamakh (46)
Avbytare
Lukasz Fabianski, Vito Mannone, Thomas Vermaelen, Mikel Arteta (69), Andre Santos (46), Alex Song (68), Carl Jenkinson (46)

KITCHEE FC

Wang Zhenpeng, Fernando Recio, Dani Cancela, Zesh Rehman, Cheng Siu Waii, Lo Kwan Yee, Jordi Tarrs (58), Huang Yang, Roberto Losada Rodriguez (41), Lam Ka Wai (58), Yago (58)
Avbytare
Guo Jianqiao, Tsang Kam To (72), Landon Ling, Gao Wen, Chu Siu Kei (41) (72), Jonathan Reguiero (58), Chan Man Fai (58)