Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Afobe följer i Ryos och Wilsheres fotspår.

Afobe till Bolton på lån

fre 3 aug 2012 kl 19:36

Anfallstalangen Benik Afobe lånas ut till Bolton under säsongen 2012/13.

Arsenal har sedan Owen Coyle tillträdde som manager för Bolton Wanderers haft goda relationer med klubben och såväl Jack Wilshere som Ryo Miyaichi har spenderat var sin halvsäsong uppe i de nordligare delarna av England. Nu följer Benik Afobe i deras fotspår och kommer att tillbringa säsongen hos Bolton, som i våras åkte ur Premier League men nu förstås satsar på att ta sig tillbaka så fort som möjligt.

Afobe fick nästan hela säsongen 2011/12 förstörd av en knäskada, men gjorde comeback mot slutet av säsongen och spelade tre matcher med Reading och deltog också i U19-VM för England i juni och svarade där för två mål och tog England till semifinal.

Afobe själv säger så här på Twitter: "Jag är mycket glad för den här chansen jag har fått och jag kommer att ge allt för klubben på varje träning och varje match. Mitt mål är att få erfarenhet av A-lagsfotboll för att utvecklas som spelare. Tack för alla lyckönskningar!"

Avtalet gäller alltså hela säsongen men uppgifter gör gällande att det finns en klausul om att Afobe kan återkallas i januarifönstret.