Medlemmar: 8858 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är bättre ordning på Arsenal nu, tycker Mertesacker.

Mertesacker: "Vi vill visa vår fulla potential"

tor 9 aug 2012 kl 05:40

Han åkte på en oturlig skada under våren. Men nu är Per Mertesacker tillbaka och ser fram emot en ny säsong. En säsong där han tycker Arsenal har stor chans att åstadkomma något bra.

Han var ett av Arsene Wengers så kallade "panikköp". Och även om den tyske mittbacksbjässen stundtals hade problem med passningstempot så klarade han av sin debutsäsong för Arsenal bra. Nu ser den tyske landslagsstjärnan fram emot en ny säsong, där han hyllar värvningar och spelartruppens potential.
- Vi är i bättre fas än förra året och laget är fullt med bra spelare på varje position. Jag ser fram emot säsongen och att vi kan visa att vi har den potential vi stundtals visade förra året.

- Vi behövde bra värvningar och det har vi fått. Giroud är en bra anfallare och jag har sett honom i träning eftersom han inte var med i Asien. Cazorla har vi precis köpt så jag får se honom på träning och match under den närmaste framtiden.

Per Mertesacker var även en av de som lockade Lukas Podolski att tidigt krita på för Arsenal.
- Jag hjälper honom (Podolski) så mycket jag kan. Jag var i samma situation förra året och jag vet hur det är att lära sig en nytt språk och en ny stad. Jag tror det är bra att ha lite tyska vänner omkring sig. Men det är en självsäker kille med stor erfarenhet, han kommer få stor inverkan i laget.