Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Debuterar Cazorla i Tyskland?

Inför: Köln-Arsenal

lör 11 aug 2012 kl 11:54

Efter en träningsturnering i Southampton och en Asien-turné så börjar det nu dra ihop sig till Premier League-starten och Arsenal kommer med ett starkt lag till matchen mot Köln imorgon.

Imorgon spelar Arsenal sin sjätte och sista försäsongsmatch när man besöker Ruhr-områdena i Tyskland för att möta FC Köln. Redan i måndags reste laget från London till Tyskland där man under veckan har legat i hård träning med dubbla träningspass dagligen. Med en vecka kvar till hemmapremiären mot Sunderland i Premier League så gäller det för Arsenal att höja sig några nivåer då laget ofta sett väldigt blekt ut under de tidigare försäsongsmatcherna, inte minst i Asien där man bara vann en utav tre matcher. Det ska dock sägas att Wenger gick runt på mycket folk på turnén och man spelade aldrig riktigt med ett ordinarie lag.

Det är först i matchen imorgon mot Köln som vi kan få se en liknande startelva som man kommer ställa  på banan mot Sunderland nästa helg. För oss supportrar är det första chansen att få se Lukas Podolski, Olivier Giroud och inte minst det senaste nyförvärvet, Santi Cazorla spela i Arsenal-tröjan. Det tyska nyförvärvet, Podolski kommer som bekant senast ifrån Köln där han är en utav de största klubbikonerna genom tiderna.

Redan förra året möttes Arsenal och Köln i en försäsongsmatch som slutade med vinst för The Gunners med 2-1 och det vi minns mest ifrån den matchen var Gervinhos fantastiska Arsenal-debut med två snabba mål i matchinledningen och Carl Jenkinsons makalösa snygga självmål från distans. I den matchen spelade Lukas Podolski alla de nittio minutrarna för Köln och gjorde det bra. Vem vet, kanske får vi se någon utav de nya nyförvärven få en liknande drömdebut som Gervinho imorgon.

FC Köln åkte ur Bundesliga förra säsongen och man tappade i och med detta flera spelare och årets trupp är betydligt svagare än fjolårets. Till skillnad från Arsenal är Köln igång med seriespel och så sent som igår (fredag) spelade man sin andra match för säsongen i "Zweite Liga" hemma mot SV Sandhausen. Matchen slutade 1-1 och det var en stor besvikelse för Köln som ledde matchen länge innan gästerna kunde kvittera i slutminutrarna. Öppningsmatchen spelade man borta mot Eintracht Braunschweig och den förlorade man med 1-0 så det är ett formsvagt Köln som tar emot Arsenal på Rhein Energie Stadion. Matchen spelas klockan 17.00 och visas på Arsenal Player.