Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxen och Arsenal ställs mot Seb Larssons Sunderland i premiären.

INFÖR: Arsenal-Sunderland

fre 17 aug 2012 kl 10:05

Ny säsong och nya förutsättningar - Premier League-premiären är väldigt nära och Sebastian Larsson och hans Sunderland får åka till Emirates Stadium och möta ett hungrigt Arsenal.

Det har känts som en evighet - men imorgon så är det äntligen dags för premiär i Premier League. Arsenal tar som bekant emot Sunderland hemma på ett förhoppningsvis fullsatt Emirates Stadium
med tre nya och tunga nyförvärv i bagaget. Olivier Giroud, Lukas Podolski och Santi Cazorla är tre nya och rejäla förstärkningar som värvats till Arsenal i sommar för cirka 35 miljoner pund. I den senaste träningsmatchen mot Köln så fick alla tre spelarna speltid - och visade stor vilja och klass. Men det har inte bara varit en dans på rosor för Arsenal såhär i slutet av transferdimman, som dom flesta vet så är det bekräftat att Robin Van Persie lämnar Arsenal för spel i Manchester United, vilket kom som en chock för vissa. Även Manuel Almunia, Gavin Hoyte och Carlos Vela har gjort permanenta övergångar till andra klubbar.

Sunderland har också handlat spelare den här sommaren, man har förstärkt med två spelare undertecknat Carlos Cuellar samt Luis Saha som kom så sent som i torsdags till klubben - man har samtidigt tappat Craig Gordon, George McCartney, Michael Turner och Asamoah Gyan till andra klubbar.

Den förväntade matchbilden är nog att Arsenal kommer att föra spelet på sin hemmaplan och gå full fart framåt redan från start. Sunderland kommer nog att få försvara sig mycket och satsa på kontringar och omställningar. Förra säsongen slutade matchen 2-1 på Emirates efter dubbla mål ifrån Robin Van Persie. Segermålet var en frispark som sköts in i den 83 matchminuten, det var en jämn match som vi rodde hem till slut med en viss nöd och näppe.

Statistiskt sett så brukar Arsenal oftast vinna mot Sunderland hemma på Emirates – men trots det så finns det ingen anledning av att underskatta motståndet. I premiärmatcher kan allting hända, Sunderland är ett lag man aldrig riktigt vet var man har, därför så är det väldigt svårt att förutse hur den här matchen ska sluta.

Det ska i alla fall bli oerhört intressant att se Arsenal spela ligafotboll igen efter denna sommar med dom tre nya figurerna i spetsen. Robin Van Persie är glömd och borta, han finns inte längre och det är bara att gå vidare. Vi är Arsenal – och vi kommer alltid igen. Ingen enskild spelare kan vara större än klubben.

En vinst i premiären skulle betyda så mycket för laget och för självförtroendet – det var länge sedan man längtade så mycket till en premiär som denna, nu kör vi!

COME ON YOU GUNNERS!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 16:00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.40 X) 4.50 2) 8.50
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadelista är lång och där finns bland annat Tomas Rosicky, Bacary Sagna, Jack Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Laurent Koscielny och Emmanuel Frimpong. Samtliga kommer att missa matchen. Theo Walcott och Mikel Arteta uppges också dras med småskador men kommer förhoppningsvis att vara tillgängliga för spel imorgon.

SUNDERLAND: Sunderland uppges ha två stycken spelare på skadelistan. Det handlar om backarna Phil Bardsley och Wes Brown. Båda sägs vara "ruled out" inför matchen imorgon.

STATISTIK

Senast Sunderland slog Arsenal borta var för 28 år sedan i november 1983.
Sunderland har endast gjort ett mål på Arsenal dom fyra senaste matcherna på Emirates Stadium. Det kommer att vara 131 mötet mellan lagen i ligasammanhang.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Alex Song, Mikel Arteta.
Anfall: Lukas Podolski, Olivier Giroud, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Theo Walcott, Aaron Ramsey, Johan Djourou, Oxlade-Chamberlain, M. Chamakh/Ju Young Park, Francis Coquelin.

SUNDERLAND

Målvakt: Simon Mignolet.
Försvar: John O'Shea, Carlos Cuellar, Titus Bramble, Kieran Richardson.
Mittfält: Sebastian Larsson, Lee Cattermole, Craig Gardner, James McClean.
Anfall: Stephane Sessegnon, Luis Saha.
Avbytare: Keiren Westwood, Matthew Kilgallon, Jack Colback, David Vaughan, Ahmed Elmohamady, Fraizer Campbell, Connor Wickham.