Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson lirade från start när Arsenal vann.

U21 vände och vann på Emirates

mån 20 aug 2012 kl 21:30

Trots spel med en man mindre i över 60 minuter lyckades Arsenals U21-lag att vända ett 0-1 underläge till 3-1 vinst i premiären mot Bolton hemma på Emirates Stadium.

Idag var det dags för premiär i den nya U21-serien för Arsenal och den nya reservlagstränaren, Terry Burton valde att ställa upp med ett starkt lag. De välkända spelarna Nico Yennaris, Ignasi Miquel, Thomas Eisfeld, Serge Gnabry och svenske Kristoffer Olsson var alla med i startelvan när dagens match mot Bolton sparkades igång på ett soligt Emirates Stadium.

The Gunners startade bäst och duon Chuba Akpom och Serge Gnabry skapade en del farligheter. Det verkade som att Arsenal hade tagit ett fast grepp om matchen men efter 25 minuter skulle man få sin målvakt, Damian Martinez utvisad efter att han rivit ner en Bolton-spelare i eget straffområde. Han fick ett rött kort direkt och Bolton tilldelades en straff. I detta läge tvingades Terry Burton byta ut Kristoffer Olsson för att få in reservmålvakten, James Shea.

Den efterföljande straffen satte Boltons kapten, Adam Blakeman säkert i nät och nu var alltså Arsenal i underläge och med en man mindre. Skulle man verkligen kunna vända det här? När man gick ut i halvtidsvila såg det inte ut som det för då skulle Arsenal allt vara glada för att man hade James Shea mellan stolparna och att det bara stod 1-0 till Bolton. Efter att man gjort sitt ledningsmål på straff skapade Bolton flera chanser där 21-årige Shea tvingades till räddningar av hög klass.

Arsenal kom dock ut som ett helt nytt lag till andra halvlek där man startade riktigt bra och kvitteringen lät inte vänta på sig. Radarparet Gnabry och Akpom kombinerade bra i offensivt straffområde innan Akpom träffade stolpen med ett avslut. Returen gick till Eisfeld som enkelt kunde rulla bollen i nät. 1-1. Arsenal med tio man på banan pressade nu på för ett ledningsmål och Hector Bellerin var riktigt nära bara minuter senare.

Strax efter timman var spelad så skulle man dock belönas när Akpom fixade en frispark i bra läge utanför straffområdet. Conor Henderson stegade upp och skruvade bollen runt muren och in i mål. Arsenal hade vänt matchen och det med en man mindre! Det var inte slut där utan nio minuter senare skulle man uttöka ledningen efter att Jernade Meade blivit fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Conor Henderson som precis satt frisparken fick chansen igen och förvaltade den väl då han satte den högt upp i nät bakom Bolton-keepern.

Matchen slutade 3-1 till The Gunners som stod för en heroisk insats då man tvingades spela med en man mindre i över sextio minuter och under den tiden även vända ett 1-0 underläge till vinst med 3-1. En perfekt start på säsongen och nu väntar Blackburn hemma på lördag. Även denna match spelas på Emirates Stadium.

Arsenal-Bolton 3-1

Mål: 0-1 Bakeman (27) (straff), 1-1 Eisfeld (47), 2-1 Henderson (62), 3-1 Henderson (69) (straff).

Så spelade Arsenal:

Damian Martinez - Hector Bellerin (80), Jernade Meade, Ignasi Miquel (C), Elton Monteiro - Serge Gnabry, Conor Henderson, Nico Yennaris, Kristoffer Olsson (25), Thomas Eisfeld (73), Chuba Akpom.

Avbytare:

James Shea (25), Sead Hajrovic, Martin Angha (80), Kyle Ebecilio (73), Jon Toral, Anthony Jeffrey