Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Karriären är över för Ljungberg.

Fredrik Ljungberg slutar med fotboll

fre 24 aug 2012 kl 11:13

Arsenal-legenden Fredrik Ljungberg meddelar att han lägger fotbollsskorna på hyllan för gott.

Wenger signerade Ljungberg utan att ha sett honom spela live, vilket är väldigt ovanligt. Det räckte med att se "Freddie" göra en fantastisk match mot England i en landskamp för att övertyga Wenger om att han var rätt man, och Freddie blev omedelbart en publikfavorit när han kom till Arsenal 1998 och gjorde mål i sin första match. Det var inte heller vilken match som helst, utan mot ärkerivalerna Manchester United och på självaste Peter Schmeichel.

Ljungberg skulle senare under sina 9 år med klubben cementera sig som en av de stora legenderna i Arsenals historia vilket också bevisas i och med utmärkelsen som den elfte bästa Arsenal-spelare genom tiderna av fansen. Han vann även två ligaguld och tre FA-cuper under tiden i norra London.

Efter kortare sejourer i West Ham, Seattle Sounders, Chicago Fire, Celtic och till sist Shimizu S-Pulse lägger han alltså nu skorna på hyllan efter en minst sagt fantastisk karriär. Arsenal-fans över hela världen är tacksamma för vad han gjort för klubben, och minnet av honom lär leva kvar i all framtid.

Glöm inte heller att läsa Kickens gamla blogginlägg om Fredrik Ljungbergs väg till Arsenal, som du hittar här.