Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Watt nätade när U21-laget vann igen.

Arsenal U21 vann igen

sön 26 aug 2012 kl 12:07

Sanchez Watt gav Arsenals U21-lag en tidig ledning i lördagens match mot Blackburn. Thomas Eisfeld och Conor Henderson ökade sedan på till 2-0 och 3-0 som sedan också blev slutresultatet.

I måndags stod Terry Burtons mannar i Arsenal U21 för en heroisk insats då man vann hemma mot Bolton med 3-1. Igår (lördag) fortsatte man på segervågen då man slog Blackburn på Emirates med klara 3-0. Damian Martinez som vanligtvis brukar stå i reserverna (U21) var avstängd och ersattes av James Shea i målet. För övrigt så ska det sägas att Martinez är med på bänken idag när A-laget möter Stoke. Chuks Aneke som på försäsongen spelat under Arsene Wenger och gjort mål på Asien-turnén tog plats på mittfältet.

Sanchez Watt (bilden ovan) gjorde 1-0 till Arsenal redan efter 14 minuter och efter det handlade allt om hemmalaget. Det unga Arsenal skapade flertalet chanser men man fick vänta ända tills sekunderna innan paus på nästa mål. Thomas Eisfeld som förra säsongen kom från Borussia Dortmund var det som i den 45:e minuten klev fram och satte det psykiska 2-0 målet.

I mitten på den andra halvleken punkterade Conor Henderson matchen då han satte 3-0 vilket var hans tredje mål på två matcher. Detta var sista matchen på ett tag iallafall som laget spelade på Emirates Stadium då man nu kommer att spela sina hemmamatcher i Barnet eller på London Colney. Nästa match för Arsenal U21 är på onsdag då man tar emot Marseille i den nya turneringen, NextGen som kan liknas vid Champions League.

Arsenal-Blackburn Rovers 3-0

Mål: 1-0 Watt (14), 2-0 Eisfeld (45), 3-0 Henderson (73).

Publik på Emirates: 5 686

Så spelade Arsenal:

James Shea - Martin Angha, Jernade Meade, Ignasi Miquel, Daniel Boateng - Craig Eastmond (65), Conor Henderson, Thomas Eisfeld (60), Chuks Aneke - Sanchez Watt, Chuba Akpom (73).

Avbytare: Tony Roberts, Sead Hajrovic, Kyle Ebecilio (60), Kristoffer Olsson (65), Nigel Neita (73)