Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mertesacker tar itu med Suarez när Gunners slår Pool borta med 2-0.

Arsenal tog tre poäng mot Liverpool

sön 2 sep 2012 kl 15:53

Podolski och Cazorla satte målen när Arsenal spräckte säsongsnollan och slog Liverpool med 2-0 på Anfield. 

Efter två mållösa matcher reste Arsenal till Anfield för att möta Liverpool. Wenger gjorde en ändring i startelvan jämför med matchen mot Stoke helgen före, Gervinho fick börja på bänken och in kom istället Alex Oxlade-Chamberlain. Szcesny var fortsatt skadad så Mannone stod kvar i målet. Koscielny var tillbaka från sin skada men fick börja på bänken, där varken Andrey Arshavin eller Marouane Chamakh fick plats.

Arsenal började matchen trevande och Liverpool hade mycket av spelet de första 10 minuterna. Efter att Jenkinson missat i en höjdduell kunde Liverpool ställa om och hitta Fabio Borini i bortre delen av straffområdet, vinkeln var dock dålig och skottet blev aldrig riktigt farligt. Några minuter senare drog Mertesacker på sig ett gult sedan Suarez fallit lätt några meter utanför Arsenals straffområde. Frisparken drog dock Suarez högt över. Liverpool fick en till tidig chans genom Borini men åter var skottet inte ens nära.

Efter 10 minuter av matchen började Arsenal hitta rätt mer och mer, Cazorla fick ett hyffsat läge efter att Liverpool strulat i eget straffområde men Reina var med bra. Nästa chans gick åter till Liverpool, Giroud missbedömde en hörna vilket gav Agger ett fritt läge som han brände helt. Jenkinson hade ingen klockren match med bollen och Borini fick ytterligare ett skottläge efter att finnen spelat bort en passning.

Nu var det Arsenal för hela slanten i spelet och Diaby dominerade mittfältet fullständigt så väl offensivt som defensivt, dock var det Liverpool som fortsatte skapa halvchanser. Efter en halvtimme slarvade Gerrard med bollen och Vermaelen kunde bryta passningen. Han hittade Lukas Podolski som i sin tur hittade Santi Cazorla. Cazorla och Giroud var nu 2 mot 2 med Skrtel och Agger. Chansen såg ut att rinna ut i sanden tills Podolski dök upp efter en monsterlöpning från egen planhalva. Cazorla hittade honom med en genomskärare i straffområdet och Lukas hittade nätet bakom Reina. Arsenal första mål den här säsongen och glädje gick inte att missta.

Liverpool tog över mer av spelet direkt efter målet och skapade några av sina bästa chanser i matchen innan halvtid. Sterling låg bakom dem båda. Först tog han sig in i straffområdet men stoppades av vad som först såg ut som en kapning av Mertesacker men som på reprisen visade sig vara en perfekt tackling. Några minuter senare vände han bort Vermaelen men prickade utsidan av stolpen ur dålig vinkel.

Arsenal dominerade inledningen av andra halvleken helt och Liverpool skapade mest ströchanser. En av dem höll dock på att resultera i en straff då Mertesacker, som annars var riktigt bra, åter var på Suarez. Reprisen antydde dock att Webb troligen tog rätt besult som friade. Liverpool tryckte på mer och mer men Arsenals nykomponerade försvarsspel med Steve Bould som arktitekt visade upp en stabilitet vi inte sett sedan Invincibles sista dagar. 

Jenkinson åt upp Sterling, Arteta vann bollar som en pitbull, Podolski jagade i försvaret som besatt och Diaby fortsatte dominera. Nästan 70 minuter in i matchen satte Arsenal upp ett snabbt passningsspel. Cazorla spelade vägg med Podolski och tog sig in bakom försvaret. Bollen kom och Cazorla drog dit den till 2-0 efter ytterst tveksamt ingripande av Reina.

Efter målet byttes Ramsey in och han spelade stabilt på sin kant. Liverpool skapade inga direkta chanser förrens mot slutet genom två bra skott från Jonjo Shelvey och en genomskärare till Suarez. Vermaelen fick utgå i slutet med känningar, förhoppningsvis var det bara lite ömhet från en duell med Gerrard.

På det hela taget var det en bra match av Arsenal. Stabilt försvarsspel och kanoninsatser av Diaby, Arteta, Cazorla och Podolski. Giroud fortsätter spela bra, men fortsätter också ha svårt att sätta chanserna han skapar och borde nog gjort minst ett mål. Plus även till Oxalde-Chamberlain och Jenkinsons defensiva arbete på högerkanten.