Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Spräcker Arsenal målnollan på Anfield?

Anfield nästa för Arsenal

lör 1 sep 2012 kl 11:10

Arsenal har öppnat sin säsong med två mållösa matcher i rad. På söndag åker man till Liverpool för att försöka göra sitt första mål för säsongen på mytomspunna Anfield.

Imorgon är det dags för Arsenals tredje ligamatch för säsongen. Många hade hoppats på att gå in i den här tuffa bortamatchen med sex poäng, men istället har det blivit något av en besvikelse då The Gunners spelat två mållösa matcher i rad. Medan defensiven ständigt sett bra ut har det inte sett lika ljust ut framåt. Liverpool har inte haft den bästa säsongsstarten heller. Man öppnade med en förlust borta mot West Bromwich och spelade sedan 2-2 hemma mot Manchester City. Nye tränaren Brendan Rodgers är optimistisk inför säsongen, men Arsenal vill göra allt för att sätta fler käppar i hjulet för Jose Mourinhos gamle sidekick.

Det här kommer att bli en riktigt tuff match för bägge lagen. Vi minns nog alla förra säsongens möte på Anfield som stod 1-1 fram tills sista tilläggsminuten då Robin van Persie satte 2-1 till The Gunners. Holländaren som nu återfinns i Manchester United kommer inte kunna göra någon nytta för Arsenal imorgon, men det hoppas nog både Podolski och Giroud göra som fortfarande letar efter sina första ligamål.

Det finns inte så mycket mer att säga om den kommande matchen på Anfield. Det mesta är redan sagt och alla vet hur viktigt tre poäng är. Kan Arsenals målskytte lossna? Kan defensiven fortsätta att imponera? Hur kommer Liverpool ställa upp? Vem kommer att dominera matchen? Det är många intressanta frågor som alla kommer få ett svar imorgon eftermiddag.

Come on you Gunners!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL:Arsenal har stora skadeproblem som vanligt. Jack Wilshere, Bacary Sagna, Tomas Rosicky och Emmanuel Frimpong är långtidsskadade sedan tidigare medan Laurent Koscielny, Wojciech Szczesny och Lukasz Fabianski alla är frågetecken inför nästa match.

LIVERPOOL:The Reds har bara två stycken skador att oroa sig för. Dels är Lucas Leiva borta från spel tills november månad medan Joe Cole sägs komma att missa matchen.

STATISTIK

Liverpool har bara vunnit ett av de senaste tio mötena mot Arsenal. Sex möten har dock slutat oavgjort. Arsenal har vunnit tre gånger. Om Liverpool gör mål imorgon betyder det att de gjort hela 250 ligamål mot Arsenal.

De sju sista mötena lagen emellan har slutat i sju mål gjorda i nittionde minuten (inklusive tilläggstid). Liverpool har bara vunnit en av sina sex senaste hemmamatcher. Vinsten kom mot Chelsea.

Sista gången Merseyside-laget misslyckades att vinna sina tre första Premier League-matcher var säsongen 2003/2004. Ifall man skulle förlora skulle det betyda att man har sin värsta säsongsstart sedan 1962/1963.

Arsenal är endast det tredje laget i historien att börja en Premier League-säsong med två 0-0-matcher i rad. Bägge lagen som varit med om detta (Chelsea 95/96 & Derby 98/99) gjorde dock mål i den tredje ligamatchen. Ett gott omen för Arsenal.

Sista gången The Gunners spelade tre 0-0-matcher i rad var mellan januari och februari 2009 då man spelade fyra raka mållösa ligamatcher. Arsenal har dessutom kryssat fem av sina sex sista ligamatcher.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Abou Diaby.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Francis Coquelin, Laurent Koscielny, Andre Santos, Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey, Marouane Chamakh.

LIVERPOOL
Målvakt: Pepe Reina.
Försvar: Glen Johnson, Martin Skrtel, Sebastian Coates, Martin Kelly.
Mittfält: Joe Allen, Stewart Downing, Steven Gerrard.
Anfall: Fabio Borini, Luis Suarez, Raheem Sterling.
Avbytare: Jordan Henderson, Brad Jones, José Enrique, Jamie Carragher, John Shelvey.