Medlemmar: 8778 st.

Ungdomarna vann på Colney.

Första vinsten för U18

sön 2 sep 2012 kl 10:18

Under lördagsförmiddagen tog Arsenals U18 sin första seger för säsongen då man slog Everton med 2-1 hemma på London Colney.

Arsenal ungdomar i U18-laget vänte underläge till vinst i lördags hemma mot Everton. Detta var nya tränaren Pat Hollands första vinst med laget efter att han tillträtt som ny tränare efter Steve Bould. Redan efter 15 minuter tog Everton ledningen då George Waring satte bollen i bortre hörnet bakom Josh Vickers. Det var även gästerna som dominerade spelet i första halvleken och man gick ut till pausvila med en välförtjänt ledning.

Arsenal kom ut som ett mycket starkare lag till den andra halvleken och kvitteringen lät inte vänta på sig. Försvararen Isaac Hayden tryckte in kvitteringen med ett fint avslut från kanten av straffområdet i den 57:e matchminuten. Hayden var även inblandad i ledningsmålet som skulle komma fyra minuter senare. 17-åringen serverade Tarum Dawkins som med ett avslut i bortre satte 2-1 målet till Arsenal.

Gästerna från Merseyside pressade därefter på för en kvittering och man hade några lägen som var riktigt bra. Det skulle dock inte bli några fler mål i matchen och Arsenal kunde räkna hem sin första seger för säsongen 2012/13. Nästa lördag väntar besök från Norwich för U18-laget.

Arsenal-Everton 2-1

Mål: 0-1 George Waring (15), 1-1 Isaac Hayden (57), 2-1 Tarum Dawkins (61)