Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Watt öser in mål.

Tredje raka vinsten för U21

mån 3 sep 2012 kl 21:36

Sanchez Watt stod för två utav dagens tre mål som säkrade Arsenal U21:s tredje raka vinst för säsongen. Everton besegrades med 3-0 hemma på Barnet FC under måndagskvällen. 

Arsenal U21 fortsatte idag på sin hundraprocentiga vinstväg när man tog emot Everton i serien. Precis som i de två tidigare matcherna för säsongen så fortsatte att övertyga och det för dagen framför ögonen på Arsene Wenger som var på plats. Två straffmål från Sanchez Watt och ett sent avgörande från Kyle Ebecilio gav The Gunners en fin 3-0 seger.

Matchen startade försiktigt men det var Arsenal som hade mest bollinnehav och man tilläts rulla mycket boll på offensiv planhalva utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Den första riktiga möjligheten kom inte förrän efter 30 minuter av matchen var spelade då Arsenal tilldelades en frispark precis utanför Evertons straffområde. Chuks Aneke stegade upp och skruvade sitt avslut över muren men strax utanför målramen.

Terry Burtons ungdomar fortsatte att mer och mer på offensiv planhalva och strax innan paus skulle utdelningen komma. Efter ett fint samspel mellan Craig Eastmond och Nico Yennaris kunde den senare servera en fin passning till den djupledslöpande Jernade Meade som tog med sig bollen in i straffområdet där han blev tacklad bakifrån av Evertons högerback och domaren pekade på straffpunkten. Sanchez Watt klev fram och satte bollen i nät till vänster om Everton-keepern. 1-0 i paus.

I den andra halvleken ökade Arsenal tempot ännu mer och man visade upp ett mycket fint spel samtidigt som målchanserna avlöste varandra. Man skapade två riktigt bra chanser i Jernade Meade och Sanchez Watt. The Gunners kontrollerade spelet totalt men i mitten av den andra halvleken var ändå gästerna från Merseyside nära en kvittering men James Shea i Arsenal-målet stod för en fin räddning på ett pressat avslut.

Tillslut skulle ändå Arsenal få ut något för det fina spel man visat upp i den andra halvleken då Jernade Meade i den 85:e minuten återigen fixade straff. Watt fick förtroende igen från elva meter och tog tillvara på möjligheten och satte 2-0 till Arsenal. På övertid skulle även "spiken i kistan", 3-0 komma från holländaren, Kyle Ebecilio.

Arsenal-Everton 3-0

Mål: 1-0 Sanchez Watt (44) (straff), 2-0 Sanchez Watt (87) (straff), 3-0 Kyle Ebecilio (90)

Så spelade Arsenal:

James Shea - Hector Bellerin, Martin Angha, Ignasi Miquel (C), Elton Monteiro - Craig Eastmond, Thomas Eisfeld (58), Nico Yennaris, Jernade Meade, Chuks Aneke, Sanchez Watt.

Avbytare: Josh Vickers, Samir Bihmoutine, Kyle Ebecilio (58), Kristoffer Olsson, Nigel Neita.