Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det här är en nyckelperiod i karriären, säger Diaby.

Diaby vill ta revansch

fre 7 sep 2012 kl 17:56

Abou Diaby har haft stora skadeproblem under sin tid i Arsenal men nu är han tillbaka i bra form och säger själv att han är ute efter att ta revansch på all speltid han gått miste om.

Den franske mittfältaren, Diaby klarade endast att spela 98 minuter för Arsenals A-lag under förra säsongen men sedan Premier League började för 2012/13 har han startat alla tre matcher. Han trodde hela tiden på att han skulle lyckas komma tillbaka i spel och det i toppform - något som han senast mot Liverpool även bevisade.
- Jag hade några väldigt jobbiga perioder, några dagar när jag var deprimerad när det var tufft. Men även då behöll jag tron, berättar Diaby i en intervju med "Le Parisien".
- Jag sade alltid till mig själv att det fanns folk i värre positioner än vad jag var i. 26 år är jag nu och jag är medveten om att det är en nyckelperiod av min karriär som jag befinner mig i. Därför var det så viktigt att jag kom tillbaka den här säsongen.

- Förra året sade jag till mig själv: "Jag är skadad igen, jag är nästan 26 och jag befinner mig i en viktig vändning. Antingen tar jag vändningen och lyckas, eller så tar jag den inte och då kommer det bli väldigt, väldigt svårt." Nu är jag noga med varje detalj, jag lämnar inget åt slumpen. Jag är mycket mer mogen. I somras fick jag även en hel försäsong för första gången på väldigt länge. Det är en så viktig säsong för mig att jag jobbar hårdare än någonsin för att lyckas.

Abou Diaby som kom till Arsenal från Auxerre i januari 2006, erkänner att det var en del tuffa perioder för honom under hans rehabiliteringsperiod men att ge upp var aldrig ett alternativ.
- När du har en säsong där du inte spelar någonting så är du inte säker på något, fortsätter Diaby.
- Jag är vanligtvis lugn men förra säsongen började det gå mig på nerverna. Tidigare var jag aldrig orolig inför en match efter att ha varit skadad. Det var som att jag aldrig hade varit skadad tidigare. Men förra säsongen, innan matchen mot Fulham, skakade jag på bänken för att jag var rädd över att bli skadad igen. Det var otroligt.

- Allt jag ville var att spela igen. Jag är född med ett starkt temperament. Jag ger aldrig upp. Vissa människor skulle kanske ha gett upp om de varit i min situation men det var aldrig ett alternativ för mig. Det var mitt öde, det var menat att jag skulle komma tillbaka. Jag var tvungen att kriga för att få ett slut på dessa skador och för att få möjligheten att uttrycka mig själv på planen igen.