Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Coquelin vill ha mer speltid.

Coquelin kan lämna Arsenal

mån 10 sep 2012 kl 13:40

Francis Coquelin säger att han kommer göra allt för att slå sig in som ordinarie i Arsenal men erkänner att han kan överväga en flytt i januari om han inte får mer speltid.

Den franske U21-spelaren, Francis Coquelin skrev i början av 2012 på ett nytt långtidskontrakt med Arsenal. Under förra säsongen gjorde han 17 matcher för A-laget. Inför den här säsongen hade 21-åringen ett samtal med Wenger där han övertygade honom om att han fanns med i planerna för 2012/13.
Coquelin hoppades och trodde att Alex Songs flytt till Barcelona skulle innebära mer speltid för honom men under alla de tre inledande matcherna har han fått sitta på bänken och har inte ens fått göra ett inhopp.
Detta har lett till att Coquelin börjat fundera på en flytt iväg från klubben. Redan i somras ryktades han vara på väg till Lorient där han tidigare varit på lån ifrån Arsenal och nu har flyttryktena tagit ny fart då klubbar som Everton, QPR och Aston Villa visat intresse för honom.

- I juli, hade jag ett möte med coachen (Wenger) där han sade till mig att jag är en "full member" av laget och att han tror på mig, berättar Francis Coquelin i en intervju med LÉquipe.
- Om man tittar på vilka spelare vi köpt, så visar det att de har tro i mig. Alex Song lämnade för Barcelona och de signade inte en ny defensiv mittfältare. När jag inte fick spela något i de tre första matcherna så började jag tänka. Men jag vet att jag kommer få chansen och då kommer jag att ta den.

- Arteta, Diaby och Cazorla är bra spelare som har mer erfarenhet än mig. Men under träningspassen är jag inte sämre än de. Jag är 21 år gammal och jag vet att jag inte kan hålla mig tillbaka längre. Det här året är rätt säsong att göra mig själv ett namn i Arsenal. Jag har gett mig själv sex månader och sen kommer jag att ta ett beslut. Om jag ser att jag inte kommer att ta en startplats så kommer jag att gå någon annanstans. Men just nu vet jag att jag har kvaliteterna att göra mig själv ett namn i Arsenal.