Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud har kommenterat öppningen i Arsenal.

Giroud talar ut om måltorkan

mån 10 sep 2012 kl 19:10

Olivier Giroud var en av sommarens tre stora nyförvärv, men fransmannen som förra året vann Ligue 1 med Montpellier har haft en trög start i Arsenal där målskyttet inte riktigt lossnat.

När Arsene Wenger i somras gick ut på transfermarknaden var Olivier Giroud inte en självklarhet till en början, men på grund av en klausul i hans kontrakt kunde Arsenal få loss honom för ynka £9,6 miljoner, vilket enligt många var en så kallad "steal". Giroud som förra året inte bara vann den franska ligan vann även skytteligan med sina 21 mål, men i Arsenal har det gått tyngre.
- Vad som hänt är att jag frusit fast precis innan avslutsögonblicket och det är exakt vad som hände under mina första matcher för landslaget.

Giroud som nyligen intervjuades av FIFA.com fortsätter att förklara:
- Jag är inte så oroad över det eftersom jag gjort massvis med mål under träningarna samt att jag känner mig som en del av det här laget.
Fransmannen har inte bara behövt fila målskyttet, utan även sina språkkunskaper. Nu har han tagit hjälp av sin gode vän Laurent Koscielny och vill så småningom kunna tala flytande engelska.
- Jag vill verkligen förbättra min engelska och kunna tala flytande, utan att behöva tänka på vad jag säger.

Sist men inte minst flikar han in en hyllning till en viss Arsene Wenger:
- Att vara i Arsenal kommer hjälpa min utveckling och med en tränare som Arsene Wenger är jag i goda händer.

Att Olivier Giroud verkligen gör sitt bästa råder det ingen tvekan om, men ju längre tid det tar att göra det där första förlösande målet, desto mer kommer det där ligga och gno i hans skalle. Southampton hemma i helgen kan bli en perfekt match att få hänga ett par baljor, vilket vi verkligen får hoppas att han gör.