Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cazorla har hittat rätt i Arsenal.

Cazorla trivs i sin roll

ons 12 sep 2012 kl 15:06

Arsenals kreativa nyförvärv, Santi Cazorla har anpassat sig snabbt till den engelska fotbollen och berättar att han trivs i sin fria roll. 

Cazorla som kom till Arsenal från Malaga har imponerat i säsongsöppningen och inte minst senast mot Liverpool då han assisterade till Podolskis mål innan han punkterade matchen med ett eget. Den spanska landslagsmannen är tacksam över att Arsene Wenger har låtit honom spela i en fri roll på mittfältet och han är fast beslutsam i att leva upp till förtroendet.
- De har betalat en stor summa pengar för mig och rollen jag fått är den jag gillar, berättar Cazorla för El Pais.
- Jag älskar stilen på vårt lag. Wengers filosofi är att kontrollera spelet och jag gillar att äga boll. Dessutom har ”the boss” satt mig i en position, bakom strikern, med all frihet som jag vill ha.

- Han sade till mig att hålla mig lugn och att han skulle spela mig där jag skulle hjälpa laget mest. Det förvånade mig på försäsongen när han spelade mig i rollen bakom forwarden. Jag har kommit för att spela på kanterna med frihet att gå in i banan men Wenger har direkt satt mig i den här positionen. Med Arteta, Diaby, Rosicky och Wilshere, som återhämtar sig från skada, kommer vi att äga mycket boll under matcherna.

Cazorla hyllar även sin landsman, Arteta för att han hjälpt honom att anpassa sig till Premier League så snabbt. Mikel Arteta kom till Arsenal under förra sommarens transferfönster och gjorde under förra säsongen 6 mål på 38 matcher.
- Arteta har gett mig mycket råd, han berättade för mig att fotbollen är mycket snabbare och mindre taktisk än vad den är i Spanien. Det är mer ”give and go”, säger 27-åringen.
- Mikel har hjälpt att lära mig se spelet och sagt att om vi spelar bollen snabbt så kommer vi att skapa mycket farligheter och att vi då kommer att slå de flesta lagen. Wenger vill ha honom (Arteta) som en defensiv mittfältsankare och han gör det väldigt bra. Han ger oss en riktig balans och han kan vinna tillbaka bollen och sedan spela den vidare. Med bollen är han spektakulär.