Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Yennaris kunde inte förhindra att Olympiakos vann i NextGen.

Förlust för Arsenal i NextGen

ons 12 sep 2012 kl 20:10

Arsenal förlorade med 2-0 borta mot Olympiakos i NextGen Series efter att man släppt in två mål i matchens slutskede.

Arsenal öppnade NextGen Series med en vinst hemma mot Marseille med hela 3-0 men idag gick  det tyngre då man föll borta mot Olympiakos i Grekland med 2-0. Svenske Kristoffer Olsson spelade inte i denna match då han befinner sig med det svenska P17-landslaget i Karlskrona. Även Jon Toral missade matchen då han återhämtar sig från skada. Istället fick Isaac Hayden och Anthony Jeffrey chansen från start på mittfältet.

I matchen mot Marseille var det Arsenal som dominerade spelet men idag tvingades man försvara mer och vänta på att möjligheterna skulle komma. Det skulle ändå bli Arsenal som skapade den första halvlekens bästa chans då ytterforwarden, Serge Gnabry i den 23:e minuten tog sig förbi två försvarare innan han avslutade strax utanför.

Arsenals holländske landslagsman, Kyle Ebecilio hade även han ett bra läge att öppna målskyttet då han serverades med en pass snett bakåt från Anthony Jeffrey. Avslutet gick dock tyvärr över. Även Olympiakos hade en del bra lägen och Reice Charles-Cook som återvände från skada tvingades till bra räddningar och mittbacken, Elton Monteiro blockade ett bra avslut.

Hemmalaget kom ut starkare till den andra halvleken och både de och Arsenal hade varsinna situationer där man ville ha straff i inledningen. När matchen närmade sitt slutskede öppnade det upp sig och Olympiakos pressade på ännu mer för ett ledningsmål. Reice Charles-Cook i målet tvingades in i action igen och gjorde det bra på ett riktningsändrat avslut. Men med sju minuter kvar skulle ändå Olympiacos få in sitt öppningsmål.

Först räddade Charles-Cook ett skott från Loannidis men i det efterföljande spelet kunde Soukias slå in 1-0 lågt i bortre hörnet. Det skulle dock bli ännu värre för Arsenal som i den 90:e minuten skulle få Hector Bellerin utvisad efter att han visats sitt andra gula kort. På den efterföljande frisparken skruvade Pinto in 2-0 för grekerna.

I nästa omgång av NextGen har Arsenal chans till revansch då Olympiakos kommer på besök i London den 4:e oktober.

Olympiakos-Arsenal  2-0

Mål: 1-0 Soukias (83), 2-0 Climaco Pinto (90).

Så spelade Arsenal:

Reice Charles-Cook - Hector Bellerin, Elton Monteiro, Sead Hajrovic, Martin Angha - Isaac Hayden (79), Kyle Ebecilio, Nico Yennaris - Anthony Jeffrey (58), Chuba Akpom, Serge Gnabry (89).

Avbytare: Josh Vickers, Brandon Ormonde-Otterwill, Zach Fagan, Alfred Mugabo, Alex Iwobi (79), Thomas Eisfeld (58), Austin Lipman (89).