Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger fick kommentera Sagnas intervju.

Wenger: "Bacary älskar den här klubben"

fre 14 sep 2012 kl 09:24

Wenger tonar ned Bacarys uttalanden under landslagsuppehållet och insisterar att fransmannen trivs i Arsenal.

Sagna skapade rubriker tidigare i veckan då han gjorde en intervju med en fransk tidning där han ifrågasatte Arsenals transferpolicy i och med förlusten av Song och van Persie under sommaren. Han berättade också att ingen ännu varit i kontakt med honom gällande ett nytt kontrakt.
Under gårdagens presskonferens gjorde Arsene sitt för att tona ned vad som sagts och hävdade att han har fortsatt fullt förtroende för att fransmannen vill stanna.
- Jag har sagt att Bacary älskar den här klubben och vill stanna. Hans intervju har blivit förvrängd för han pratade egentligen om Cazorla och Podolski men det nämndes inte i artikeln. Han ville inte vara negativ men alla vet hur man kan vinkla ett uttalande.

Han bekräftade också att han varit i kontakt med ytterbacken efter artikeln.
- Vi har pratat. Det är viktigt att förstå vad han ville ha sagt. Vad han egentligen menade framgick inte i intervjun. Man har frihet att säga vad man vill men det är viktigt att veta vad folk tycker om sin klubb och sitt jobb. Det är viktigt att man kan kommunicera med varandra.

Wenger var också bestämd över att ett nytt kontrakt kommer att diskuteras.
- Vi kommer att prata om det. Jag förväntar mig att han stannar och jag vill att han stannar. Intervjun reflekterar inte alls hans kärlek för klubben, han har alltid visat total engagemang på fotbollsplanen - för laget och klubben.

Vi får hoppas att Wenger vet vad han pratar om och att klubben och Sagna kan komma överens om ett nytt kontrakt så snart som möjligt.