Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tyskarna är redo att sänka Soton.

Inför: Arsenal - Southampton

fre 14 sep 2012 kl 12:06

Efter ett mindre landslagsuppehåll är det återigen dags att sätta sig framför TVn och börja bita på naglarna. Klockan fyra på lördag eftermiddag är det dags att heja fram Arsenal mot Southampton.

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll är det äntligen dags att höja nerverna igen då Arsenal kliver in i hetluften genom att spela mot Southampton hemma på Emirates Stadium. Det är ett Southampton som kommer från tre raka förluster, men som trots det imponerat stort. Uddamålsförluster mot Manchester City (borta) och Manchester United (hemma) samt en lite mer snöplig förlust mot Wigan (hemma) där emellan.

Nu är det dags för The Saints att gästa London och ett Arsenal som ännu inte förlorat en enda match. Visserligen är säsongen enbart tre matcher ung, men The Gunners har visat prov på starkt försvarsspel och ett allt bättre anfallsspel. Att spela mot nykomlingar är aldrig enkelt, men många förväntar sig att målskyttet skall lossna ordentligt i helg.
Vad vore dessutom ett möte utan lite historik lagen emellan. Två av Arsenals mest lysande engelsmän är bägge fostrade i Southamptons kända ungdomsakademi. De ser nog fram emot att möta sin gamla klubb medan Olivier Giroud helst vill få slut på sin måltorka.

Southampton vill nog trots sin tunga säsongsstart sätta alla möjliga käppar i hjulet för Arsenal, så ingen får tro att det kommer bli en enkel match där motståndarna lägger sig ner och ger upp. För att vinna gäller det att fortsätta bygga på det starka försvarsspelet samt sätta stopp för en viss Rickie Lambert som sett oerhört farlig ut under säsongsinledningen.
Det här blir första gången Southampton spelar på Emirates Stadium och första gången sedan hösten 2004 lagen mötts i London. Det gäller att skapa ny historia och det finns inget bättre tillfälle till det än nu på lördag.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har stora skadeproblem som vanligt. Jack Wilshere, Bacary Sagna, Tomas Rosicky och Emmanuel Frimpong är långtidsskadade sedan tidigare medan Abou Diaby, Theo Walcott och Wojciech Szczesny alla är stora frågetecken. Bli således inte förvånade om de tre sistnämnda spelarna vilas på lördag.

SOUTHAMPTON:The Saints har tre skador som de dras med inför helgens möte. Det är kantspelaren Danny Fox som definitivt missar matcherna medan det råder stora tveksamheter kring om Steve De Ridder och Jack Cork kan medverka.

STATISTIK

Southampton har inte slagit Arsenal borta sedan man vann med 1-0 på Highbury år 1987. Sedan dess har London-laget varit obesegrade sjutton gånger i rad på hemmaplan.

Senast The Saints var uppe i Premier League (2004/2005) slutade bägge mötena lika. Hemma på Highbury blev slutresultatet 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av Robin van Persie.

Av de fyra senaste matcherna på Emirates har tre slutat lika och en med förlust. Det är Arsenals sämsta facit sedan man flyttade till Emirates Stadium. Senaste gången man spelade fem hemmamatcher i rad utan vinst var mellan november 1994 och februari 1995.

Det är första gången sedan säsongen 1924/1925 som Arsenal hållt nollan i de tre inledande ligamatcherna. Sist ett Premier League-lag höll nollan fyra gånger i rad var Portsmouth under säsongen 2006/2007.

Det har gått 22 ligamatcher sedan det dömdes en straff på Emirates under en ligamatch. April 2011 mot Liverpool, närmare sagt.

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde nio mål på trettiosex matcher för The Saints medan Theo Walcott fortfarande är den yngste spelaren någonsin att ha spelat för Southampton, bara 16 år och 143 dagar gammal.

The Saints är det enda laget som inte tagit en enda poäng hittills. Det här är trettonde utav femtonde gången man misslyckats med att vinna en av de tre inledande ligamatcherna. Sist man förlorade alla fyra inledande matcherna var säsongen 1998/1999 då man till sist slutade på en 17e plats.

Det har gjorts minst två mål i alla ligamatcher Southampton spelat sedan mars 2012 då man vann med 1-0 mot Leeds. Southampton är det lag som tagit emot flest skott på mål under inledningen av säsongen, hela 19 stycken.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Vito Mannone/Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Abou Diaby/Aaron Ramsey.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone/Wojciech Szczesny, Francis Coquelin, Laurent Koscielny, Andre Santos, Alex Theo Walcott, Gervinho, Marouane Chamakh.

SOUTHAMPTON
Målvakt: Kelvin Davis
Försvar: Nathaniel Clyne, Jose Fonte, Jos Hooiveld, Daniel Fox.
Mittfält: Jason Puncheon, Steven Davis, Morgan Schneiderlin, James Ward-Prowse.
Anfall: Adam Lallana, Rickie Lambert.
Avbytare: Paulo Gazzaniga, Jay Rodriguez, Tadanari Lee, Guly Do Prado, Frazer Richardson, Emmanuel Mayuka, Daniel Seaborne.