Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal fick jubla igen i Champions League.

Arsenal vände och vann med 2-1

tis 18 sep 2012 kl 20:49

Arsenal fortsätter att vinna, vinna och vinna! När Champions League 2012/2013 kickade igång i tisdags såg man till att vända och vinna mot de franska mästarna Montpellier.

Ett mål var allt som skiljde Arsenal från en Champions League- och Europa League-plats förra året. Tack vare det gick man in i årets Champions League-plats utan att behöva kvala sig in och första motståndet skulle komma att bli de franska mästarna Montpellier!

Första halvlek

Matchen började i ett rasande tempo, vilket inte minst märktes av att Arsenal fick sin första varning efter knappt en halv minut. Abou Diaby gick in i en närkamp med sulorna före och fick se domaren håva ut det gula kortet.

Första riktiga chansen gick till gästerna som fick en frispark precis utanför straffområdet. Santi Cazorla valde att ta den, men skottet gick tyvärr rakt in i muren. Ledningsmålet skulle dock göras av hemmalaget.

Thomas Vermaelen såg till en början ut att göra en regelrätt tackling precis på kanten utav straffområdet, men några sekunder senare blåste domaren straff, trots att spelet fortgick normalt. Straffområdesdomaren såg att Vermaelen inte lyckades träffa bollen, utan slet således ner Belhanda.

Samme man gick upp för att ta straffen och chippade in den Pirlo-style bakom en chanslös Vito Mannone i Arsenal-målet. 1-0 till de franska mästarna. Arsenal såg smått chockade ut och intensifierade presspelet precis efter målet, någonting som skulle betala sig.

Bara några minuter efteråt var Podolski rapp i straffområdet efter en fin passning av Giroud och kunde enkelt sätta kvitteringen, helt ensam med Jourdren i Montpellier-målet. 1-1! Bara två minuter senare skulle Arsenal slå till igen!

Den här gången var det Gervinho som löpte sig in i straffområdet och satte 2-1 efter ett superbt inlägg utav Carl Jenkinson på högerkanten. Arsenal hade vänt på steken med två mål på två minuter! En fantastisk start på matchen.

Montpellier försökte återta taktpinnen, men bortsett från ett par halvfarliga skott mot mål lyckades man aldrig riktigt testa Mannone på allvar. Samtidigt började Arsenal spela allt bättre fotboll och i vissa fall kändes det som om man hade skruvat tillbaka tiden tio år.

Några större farligheter skapades inte under första halvlek, utan Arsenal gick till halvvila med en 2-1-ledning. Välförtjänt och välbehövligt!

Andra halvlek

Andra halvlek började med att Montpellier tog initiativet och började föra matchen. Arsenal blev lite slarviga och Abou Diaby höll nästan på att kosta laget ett mål när han vårdslöst tappade bollen i eget straffområdet. Som tur var hade inte Montpellier-spelarna siktet rätt ställt!

Några minuter senare försökte Cabella lobba Vito Mannone och lyckades sånär, men träffade oturligt nog - för hemmalagets del - ribban. Returen kunde Arsenal sopa undan. På andra sidan plan hade Santi Cazorla Arsenals bästa chans när han fick iväg ett hårt skott till vänster i straffområdet, men bollen gick rakt på Jourdner i Montpellier-målet.

Med tio minuter kvar av matchen skulle hemmalaget få sin bästa chans i matchen. Efter ett inlägg från högerkanten missade både Vermaelen och Mertesacker att rensa undan bollen, vilket resulterade i att Belhanda blev helt fri med Mannone. På något sätt, från bara tre-fyra meters håll, lyckades dock marockanen skjuta rakt på italienaren i mål - och resultatet stod sig.

Montpellier skulle fortsätta pressa, men Arsenal spelade väldigt kompakt och lyckades hålla i ledningen ända tills slutsignalen. Fyra matcher har The Gunners nu hunnit spela av den nya säsongen och man är fortfarande obesegrade! 10 mål framåt, 2 mål bakåt. Ett facit som imponerar stort.

Spelschemat blir dock allt tuffare och på söndag väntar kanske den svåraste matchen hittills - Manchester City på bortaplan. Det är en riktig värdemätare, men på så sätt Arsenal öppnat säsongen är det inte för mycket begärt om man hoppas på bra spel, något mål och kanske även tre poäng, trots att de flesta nog skulle vara nöjda med lika. Roll on the weekend!