Medlemmar: 5433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tung kväll för Olsson och Arsenal.

Förlust mot West Ham för U21

lör 22 sep 2012 kl 10:07

Under fredagskvällen spelade Arsenal U21 borta mot West Ham på Old Ford Sports Ground och det blev förlust för första gången denna säsongen trots tidigt ledningsmål. Assist för Olsson!

Arsenal kom till spel med ett väldigt annorlunda lag jämfört med förra omgångens 1-1 match mot Norwich. Endast Jernade Meade, Sanchez Watt och svenske Kristoffer Olsson var de som var kvar i startuppställningen från matchen mot "The Canaries". Målvakten, James Shea som var med på bänken med A-laget borta mot Montpellier i Champions League klev bland annat in som startspelare mellan stolparna istället för Damian Martinez.

Matchen skulle öppna väldigt positivt för Arsenal och redan efter fem minuter kom ledningsmålet. Serge Gnabry slog en kort hörna till Kristoffer Olsson som assisterade till Kyle Ebecilio som satte bollen i nät bakom Spiegel i West Ham-målet. Ledningen skulle dock vara i mindre än tio minuter och fem minuter efter West Hams kvittering skulle hemmalaget även ta ledningen.

Efter denna stormstart på matchen lugnade det nu ner sig lite och Arsenal började ta tag i spelet lite mer. Kyle Ebecilio flyttade ut på vänsterkanten och hade två avslut på mål och även Sanchez Watt hade ett avslut som smet strax utanför.  

I början av den andra halvleken var det fortfarande Arsenal som förde spelet och Monteiro var nära att göra Arsenals andra mål i matchen då han återigen kom rätt på en hörna av Gnabry. Efter en timmes spel skulle det ändå bli West Ham som orättvist uttöka sin ledning till 3-1.

Arsenal bytte i detta skede in Hector Bellerin och Thomas Eisfeld och i den 77:e minuten var de båda nära att reducera när Bellerin serverade Eisfeld som tog med sig bollen in i straffområdet innan han avslutade. Spiegel i West Ham-målet tvingades tippa avslutet till en hörna. Det skulle dock bli hemmalaget som skulle få det sista ordet när Turgott satte sitt avslut i nät bakom Shea. 4-1 var ett faktum och det skulle även bli slutresultatet.

West Ham-Arsenal 4-1

Mål: 0-1 Ebecilio (5), 1-1 Hall (13), 2-1 Fanimo (18), 3-1 Potts (62), 4-1 Turgott (79).

Publik: 704.

Så spelade Arsenal:

James Shea - Samir Bihmoutine, Martin Angha (60), Elton Monteiro, Jernade Meade (63) - Nico Yennaris, Sead Hajrovic, Kyle Ebecilio, Kristoffer Olsson - Serge Gnabry, Sanchez Watt (73).

Avbytare: Reice Charles-Cook, Hector Bellerin (60), Thomas Eisfeld (63), Josh Rees, Nigel Neita (73)