Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här jublar Kos efter poängen i Manchester.

Koscielny räddade poäng mot City

sön 23 sep 2012 kl 17:51

Det såg länge ut att bli ännu en match som slutade 1-0 i mötet mellan Manchester City och Arsenal. Men Laurent Koscielny kvitterade i slutskedet för ett värdigt bortalag.

Både Arsenal och hemmalaget Manchester City kom med intakta förlustkolumner inför söndagens femte omgång i Premier League. Efter 90 minuters spel så hade man bevarat sin fina trend.
Arsenal kom till spel utan Thomas Vermaelen som åkt på ett virus medan Manchester City saknade Samir Nasri men hade Sergio Aguero tillbaka i startelvan.

Första halvlek

Arsenal började matchen starkt och hade under den första perioden i matchen initiativet. Manchester Citys anfallsspel avvärjdes med enkelhet av Koscielny och en mycket duktig och lugn Per Mertesacker.
Trots stunder med vårdande passningsspel så var Arsenal farliga i sitt omställningsspel. Vid ett flertal tillfällen brände det till när man vann bollen långt ner i planen för att sedan ställa om offensivt. Bäst i första halvlek var Jenkinsons forcering längs högerkanten där högerbackens inspel resulterade i att Lukas Podolski förpassade bollen högt över hemmalagets mål.

Det var två lag som försökte skapa målchanser men som samtidigt var väldigt noggranna i sin defensiv, något som gjorde att det inte blev någon kavalkad av skapade målchanser. Santi Cazorla var den som försökte luckra upp hemmalagets försvarsspel allra mest, men inte ens den formtoppade spanjoren hade tillräckligt finess för att lyckas.
Istället var det City som onödigt tilläts ta ledningen. En högerhörna med fem minuter kvar av första halvlek gick förbi i stort sett hela Arsenals zonförsvar. Dessutom så valde Vito Mannone att hänga tvätt och missa bollen totalt. Den som tackade för kaffet var Joleon Lescott som kraftfullt nickade in ledningsmålet i målets vänstra kryss.

Målet fick tillfällig fart på City som per omgående skapade en ny farlighet. Men denna gång lyckades Mannone stå rätt och tippade Sergio Agueros skott över ribban till en senare resultatlös hörna. Trots en stabil första halvlek så hade Arsenal noll poäng när man gick till vilan efter 45 minuters spel.

Andra halvlek

Matchens andra del började betydligt bättre för City. Man läts pressa tillbaka Arsenal inledningsvis och skapade ett par farliga målchanser. Bästa målchansen stod Agüero för som efter kvarlevor på en hörna fick bollen på bortre stolpen men avslutade dåligt och bollen hamnade på läktaren.
Arsenal hade problem att skapa målchanser och verkade istället försöka se till att matchen inte punkterades genom att ligga rätt i sitt försvarsspel. Laurent Koscielny avvärjde en citykontring när firma Toure/Aguero bröt fram och där den senare i duell med Koscielny fick till ett avslut som Mannone räddade.

Arsenals anfallsspel kom först igång efter en taktisk förändring av Arsene Wenger. Med 20 minuter kvar togs Abou Diaby och Lukas Podolski ut till förmån för Theo Walcott och Olivier Giroud. En injektion som gjorde att Arsenal spelmässigt tog tag i resterande delen av matchen. Däremot var det fortfarande ett spel som inte resulterade i några riktigt farliga målchanser.
I den 80:onde minuten skulle dock Arsenal närma sig, och det rejält. Santi Cazorla visade sin farlighet när han med en hårt skott tvingade Joe Hart att stöta bollen millimeter utanför målburen till hörna, en hörna som blev hyperfarlig. Cazorlas vänsterhörna måttades in i mitten där Lescott nickrensade bollen mitt på Koscielny. Koscielny visade ingen tvekan utan forcerade liggandes bollen upp i nättaket bakom en chanslös Hart. 1-1 och vild glädje.

Manchester City var dock nära att komma med en snabb replik, även denna gång på en hörna. Vincent Kompany visade prov på svår akrobatik när han testade Mannone så pass bra att italienaren släppte retur. En retur som rensades på Koscielny och flipp-passades vidare till en helt fri Aguero. Men argentinaren förvaltade inte jätteläget bättre utan avslutade centimeter utanför den bortre stolpen.
Arsenal fick även de en avslutade målchans. De 47 318 åskådarna som var på plats på Ethiad Stadium fick se Kieran Gibbs förpassa fram bollen till Gervinho i centralt läge. Gervinho drev bollen till straffområdeskanten men avslutade alldeles för högt i ett relativt fritt läge.

Avslutade delen handlade mest om att bevara en poäng där båda lagen kände sig ganska nöjda. Nu väntar Coventry i cupen där Arsenal väntas matcha en reservbetonad elva.