Medlemmar: 8808 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta sänka Man City igen?

Inför: Man City - Arsenal

lör 22 sep 2012 kl 13:12

Under senaste mötet i Premier League lagen emellan frälste Mikel Arteta Arsenal med ett distansskott. Nu möts lagen igen i ett möte som av många kallas för "det stora testet".

Efter en ifrågasatt säsongsstart, med två inledande matcher som resulterade i att Arsenal fick två poäng och inte lyckades göra ett enda mål, har man rest sig på nio och i sina tre senaste matcher imponerat. Arsenal har visat en mognad i försvarsspelet men samtidigt bevarat sitt vårdande passningsspel och kreativitet.

Southampton och Montpellier i all ära. Men imorgon söndag så kommer Arsenal att ställas inför ett oerhört tufft test. På andra sidan planen kommer fjolårsmästarna Manchester City stå. Laget kommer vara fyllt med stjärnspelare som har mer pengar i shortsen än vad många någonsin kommer ha på sina sparkonton. Spelare som börjar bli ett lag men som i inledningen av säsongen visat stora svagheter i sitt försvarsspel. Något som förvånad då man förra året endast släppte in 29 baklängesmål.

Hemmalaget har börjat ligan med att håva in åtta poäng. Man är precis som Arsenal obesegrade då man vunnit två matcher och fått nöja sig med kryss i de övriga två. Laget kommer i veckan från en rafflande match nere i Madrid. Till slut fick man se sig besegrade med 3-2 efter ett sent mål av Ronaldo, detta trots att laget tog ledningen med 2-1 i den 85:e matchminuten.

Sergio Aguero återfanns på bänken under veckans möte med Real Madrid och få därför anses som disponibel att kunna starta imorgon. Samir Nasri har ryktats missa matchen på grund av en skada i låret. Den pengaglade fransmannen kommer säkert ändå att finnas med i matchtruppen, trots att det är två dagar kvar till lön.

Arsenal då? Arsene Wenger har i veckan gått ut och pratat om ett positivt skadeläge. Vilket brukar innebära att det snart kommer nya skador. Jack Wilshere är endast tio dagar ifrån att kunna matchas med reserverna. Denna Wilshere som varit borta mer än en hel säsong fick idel lovord efter sina inledande träningar med laget i veckan.

I veckan besegrades Montpellier där man egentligen bara kan ta med sig mentala bitar såsom att man vände ett underläge och lyckades behålla kylan och besvara sina tre poäng. Offensivt var det ingen fröjd för ögat och Olivier Giroud gjorde i ärlighetens namn en otroligt slätstruken match.

Trots att det i grunden är två offensiva lag som möts så brukar det inte bli något målfyrverkeri. Samtliga tre matcher under fjolåret slutade med uddamålsseger 1-0 till något av lagen. Imorgon väntas Arsenal ånyo visa en stabil defensiv medan hemmalaget skall försöka hitta tillbaka till sin. Bli inte förvånad om även detta mötet blir tämligen målskört.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal fick i veckan glädjande besked från flera håll sett till lagets skador. Bacary Sagna förväntas vara en vecka ifrån full träning, Jack Wilshere tio dagar ifrån matchspel, Emmanuel Frimpong är redan nu redo att spela med reserverna och Tomas Rosicky har ytterligare två veckor innan tjecken får anses som kurant. Övriga skador är Wojciech Szczesny som 3-4 veckor med sin fotskada. Även Lukasz Fabianski blir borta med en axelskada. Marouanne Chamakh (jo, han är visst kvar) kommer inte komma till spel på grund av sjukdom.

MANCHESTER CITY: Hemmalaget Manchester City kommer med största sannolikhet att få tillbaka Sergio Aguero till söndagens match. Detta gör att man antagligen bara kommer sakna Micah Richards. Senaste dagarna har det spekulerats i att Samir Nasri kommer missa mötet på grund av en skada i låret.

STATISTIK

Arsenal har misslyckats med att göra mål i fem av de senaste sju mötena med City. City och andra sidan har inte gjort mål i de fyra av fem senaste mötena i ligan.

De senaste fyra mötena i ligan lagen emellan har resulterat i fyra röda kort. Tre av dessa har City ådragit sig.

Manchester City har släppt in sex mål på deras inledande fyra ligamatcher. Detta är redan nu 20 % av vad man släppte in under hela förra årets ligaspel (29 stycken)

Arsenal är obesegrade i deras senaste nio tävlingsmatcher. Senaste förluster var mot Wigan den 16:e april.

Statistik visar att Santi Cazorla är den spelare i ligan som skapat flest målchanser till sina medspelare, hela 14 stycken.

MÖJLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Vito Mannone
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Abou Diaby
Anfall: Theo Walcott, Gervinho Lukas Podolski.
Avbytare: James Shea, Francis Coquelin, Laurent Koscielny, Andre Santos, Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, Aaron Ramsey.

MANCHESTER CITY

Målvakt: Joe Hart
Försvar: Maicon, Vincent Kompany, Joel Lescott, Gael Clichy.
Mittfält: David Silva, Yaya Toure, Javi Garcia, Alexandre Kolarov
Anfall: Carlos Tevez, Sergio Aguero
Avbytare: Costel Pantilimon, Pablo Zabaleta, Matija Nastasic, Jack Rodwell, Samir Nasri, Edin Dzeko, Mario Balotelli, Scott Sinclair