Medlemmar: 8780 st.

Där kom det - Girouds första Arsenalmål.

Arsenal krossade Coventry

ons 26 sep 2012 kl 21:49

Olivier Giroud fick ikväll göra sitt efterlängtade förstamål i Arsenal när man körde över Coventry med hela 6-1 hemma på Emirates i Ligacupen.

Arsenal klev på onsdagskvällen in i Ligacupen (Capital One Cup) med match mot Coventry på Emirates. Efter en ganska tillknäppt inledning av matchen så släppte det när Olivier Giroud, i den 39:e matchminuten fick göra sitt första förlösande mål för klubben. I den andra halvleken öppnade spelet upp sig betydligt mer och målen började rulla in ett efter ett.

Precis som vanligt så hade Arsenal mycket boll i inledningen av matchen men Coventry spelade stabilt och kompakt bakåt vilket gjorde det svårt för Arsenal att bryta igenom. Elliot i Coventry fick matchens första bästa chans när han nickade strax utanför innan tio minuter var spelade.

Inte förrän efter trettio minute var spelade började hemmalaget komma till riktiga målchanser och det handlade mycket om den omtalade, Olivier Giroud. Med tio minuter kvar av den första halvleken så kom fransmannen till lagets första avslut i matchen och fyra minuter senare skulle han även skjuta Arsenal i ledning. Arsjavins pass gick via Coquelin fram till Giroud i boxen som med en enkel chipp satte 1-0 till The Gunners.

Den andra halvleken inleddes på ett mycket mer händelserikt sett än vad den första gjorde och redan efter fyra minuter hade Arsenal tilldelats en straff. Under press från Arshavin missade Reece Brown sin hemmåtnick till målvakten och i ett försök att vinna tillbaka bollen gjorde han ner ryssen och domaren kunde inget annat göra än att döma straff.

Giroud stegade upp för att slå straffen men fick vänta ett tag på att få slå den då några från publiken tagit sig in på planen. Efter någon minut fick han till slut slå den men målvakten gick åt rätt håll och kunde blockera avslutet.

Sex minuter senare skulle ändå Arsenal utöka sin ledning då Alex Oxlade-Chamberlain serverades med en boll från Andrey Arshavin en bit utanför straffområdet. Engelsmannen tog emot bollen innan han skickade iväg ett fantastiskt skott in i nät och 2-0 var ett faktum.

3-0 lät inte vänta på sig och kom i den 64:e matchminuten. Chamberlain vann boll på mittfältet och serverade sedan Giroud på vänsterkanten som svepte in bollen till Arshavin som kontrollerat avslutade lågt i mål. I detta skede kände man att man hade matchen under kontroll och Wenger agerade med att göra ett trippelbyte.

Detta var ett speciellt inhopp för alla de tre spelarna som kom in. Marouane Chamakh fick sina första spelminuter för säsongen, Serge Gnabry debuterade för A-laget och Emmanuel Frimpong gjorde comeback efter sin långtidsskada. Strax efter bytena var gjorda skulle även 4-0 komma för Arsenal.

Nico Yennaris serverade Theo Walcott på högerkanten som tog hand om bollen innan han avslutade snyggt i bortre hörnet. Coventry hade inte gett upp hoppet än dock och man hade bra lägen till reducering genom Ball och McSheffrey. Med tolv minuter kvar skulle de även få in ett reduceringsmål när Ball tryckte in Bakers låga inlägg från nära håll.

Trots 4-1 ledning hade inte Arsenal heller slutat spela och man skulle hinna göra två mål till innan domaren blåste för full tid. 5-1 kom på nick från Ignasi Miquel strax efter Coventrys reducering och Theo Walcott avslutade Arsenals show med att göra 6-1.

På lördag får man ändå vänta sig en tuffare match då Chelsea gästar Emirates i ett hett derby i ligan.