Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Efter 14 månaders frånvaro är Wilshere äntligen tillbaka.

Comeback för Jack i förlustmatch

mån 1 okt 2012 kl 20:53

Under måndagen gjorde Jack Wilshere comeback i Arsenal då han var med och spelade 63 minuter för U21 när man förlorade med 1-0 borta mot West Brom.

Efter fjorton långa månader med skador var idag engelsmannen, Jack Wilshere tillbaka i spel på en fotbollsplan. Det blev inte ens ett mål eller poäng för The Gunners men de flesta supportrar har ändå humöret på topp då man äntligen fått tillbaka sin fantastiska mittfältare. Efter 63 minuters spel så byttes Jack ut och in i hans ställe kom svenske ungdomsproffset, Kristoffer Olsson men innan det hade Wilshere bidragit till mycket kreativitet ute på banan.

Redan efter två minuter av matchen så tog han tag i bollen och drev på egenhand fram mot West Brom-försvaret som tyvärr lyckades bryta men man kunde redan där se att han fortfarande besitter kvaliteter med boll. Hemmalaget på The Hawthorns började sakta men säkert ta för sig mer i matchen och man skapade en del farligheter genom El Ghanassy och Romaine Sawyers. Men när nästa stora möjlighet i matchen skulle komma var det just mannen i centrum, Jack Wilshere som skulle servera passningen.

Jack drev fram mot offensivt straffområde innan han, med en fin genomskärare, satte Nico Yennaris i ett friläge men hans avslut kunde keepern blocka. Både Arsenal med Wilshere i spetsen och West Brom skapade chanser och matchen var inne i ett oerhört jämnt skede men det skulle bli hemmalaget som fick sista ordet innan paus. El Ghanassy serverades med ett friläge och kunde behärskat sätta 1-0 till West Brom.

The Baggies inledde även den andra halvleken på ett bättre sätt än Arsenal och man var mycket nära att uttöka sin ledning på en hörna. Som sagt så skulle Jack Wilshere lämna planen och ge plats för Kristoffer Olsson i den 63:e matchminuten och Jack ska vara nöjd med sin insats även om han inte riktigt kom upp till normal standard, men det är inte så konstigt efter att han varit borta ifrån spel i fjorton månader och vi supportarr får inte ha allt för stora förhoppningar på honom i inledningen.

Ju längre det gick av den andra halvleken så tog Arsenal över allt mer och pressade på för en kvittering. West Brom jobbade tätt i försvar men i den 85:e minuten lyckades Serge Gnabry hitta Thomas Eisfeld som satte sitt avslut över ribban. Gnabry skulle sedan precis innan slutsignalen träffa stolpen men bollen ville inte in och Terry Burton fick räkna in sin andra förlust för säsongen med Arsenal U21.

Det ska tilläggas att Emmanuel Frimpong som även spelade i ligacupen mot Coventry deltog i dagens match och spelade 70 minuter innan han ersattes av just Serge Gnabry.
För flera utav spelarna i dagens trupp väntar nu spel i NextGen Series på torsdag då Olympiakos gästar Underhill Stadium.

West Brom-Arsenal 1-0

Mål: 1-0 El Ghanassy (40).

Så spelade Arsenal:

Damian Martinez - Hector Bellerin, Sead Hajrovic, Ignasi Miquel, Jernade Meade - Nico Yennaris, Emmanuel Frimpong (70), Josh Rees, Jack Wilshere (63), Kyle Ebecilio, Nigel Neita (74).
Avbytare: Reice Charles-Cook, Elton Monteiro, Kristoffer Olsson (63), Thomas Eisfeld (74), Serge Gnabry (70).