Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sagna lirade en timme i U21-laget.

U21 vann i Sagnas comeback

mån 8 okt 2012 kl 21:17

Bacary Sagna gjorde comeback för Arsenal under måndagskvällen när han var med och vann mot Reading med U21-laget tillsammans med andra spelare som Wilshere, Frimpong och Santos.

Efter att man förlorat senast mot West Bromwich i U21-serien återvände Arsenal ikväll till det vinnande spåret då man slog Reading med 2-0 hemma på Underhill Stadium. Det kom kanske inte så oväntat då Terry Burton hade en bra trupp med fantastisk kvalité att tillgå under måndagens match. Jack Wilshere och Emmanuel Frimpong spelade senast mot WBA och var även med ikväll men det mest positiva med kvällen var att Bacary Sagna gjorde comeback och spelade 61 minuter.

Det var dock ingen utav dessa herrar som skulle dra till sig de flesta ögonen sett till spelet utan den unge tysken, Serge Gnabry som dels bjöd på fina prestationer men framförallt skulle han i den 42:a matchminuten ge Arsenal ledningen efter fint förarbete från Frimpong, Wilshere och Eisfeld. 17-årige, Gnabry har beskrivits som "en stjärna för framtiden" av ingen mindre än Arsene Wenger.

Under kvällen bjöd Arsenal på fin fotboll över hela banan och flera spelare presterade på topp. I den 59:e minuten skulle man belönas för sitt fina spel då man dubblade sin ledning genom Chuba Akpom som nickade i mål från nära håll efter att Ignasi Miquel skarvat vidare Wilsheres hörna. 2-0 var ett faktum och det skulle även bli slutresultatet.

Arsenal-Reading 2-0

Mål: 1-0 Serge Gnabry (42), 2-0 Chuba Akpom (59).

Så spelade Arsenal:

James Shea - Bacary Sagna (61), Sead Hajrovic, Ignasi Miquel, Andre Santos - Francis Coquelin, Jack Wilshere (74), Emmanuel Frimpong - Thomas Eisfeld, Chuba Akpom, Serge Gnabry (80).

Avbytare: Reice Charles-Cook, Jernade Meade (80), Nico Yennaris (74), Kristoffer Olsson, Hector Bellerin (61).