Medlemmar: 7272 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santos har inga flyttplaner.

Andre Santos trivs i Arsenal

sön 21 okt 2012 kl 19:42

Den brasilianska ytterbacken, Andre Santos har ryktats vara på väg bort ifrån Arsenal men han säger nu att han trivs i Arsenal och vill stanna i klubben under en lång tid framöver.

Andre Santos har endast gjort 25 matcher för Arsenal sedan han anslöt till klubben från Fenerbahce 2011 och ses av de flesta som en back-up till Kieran Gibbs på vänsterbacksposten. Hans före detta klubbs värsta rivaler, Galatasaray har bekräftat sitt intresse för 29-åringen i att erbjuda honom en återkomst till Turkiet och Santos själv har fått stå till svars på massor av frågor kring detta. Hur som helst så säger Santos själv idag att han inte har några planer på att lämna Arsenal och han hyllar även klubbens supportrar.
- Det har funnits en del rykten om att jag var involverad i en möjlig comeback till Turkiet, berättar Andre Santos i en intervju på Arsenal Player.
- Jag hade folk som frågade mig på Twitter och även spelare från Fenerbahce som frågade ifall det var sant men jag trivs här i Arsenal och jag hoppas kunna stanna i Arsenal under en lång tid.
- Jag har ett kontrakt och jag är väldigt glad här, inte bara i Arsenal utan i London också, det är en härlig stad. Arsenalsupportrarna är fantastiska, det här är en underbar klubb och jag hoppas kunna stanna här ett bra tag framöver.

Brasilianaren tycker själv att det är svårt att inte vara förstavalet på vänsterbacken för The Gunners men han trivs i att konkurrera med Gibbs som har startat nio matcher i inledningen av säsongen jämfört med Santos själv som endast startat två och gjort två inhopp.
- I livet möter du alltid konkurrens och den här konkurrensen existerar men det är bara på planen och det är bra för laget. Kieran är en exceptionell spelare och jag vet att jag har kvaliteter också. Det här är en väldigt mogen konkurrens vi har och vi kan diskutera det emellan oss före och efter träning. Kieran är en bra vän och jag respekterar det hårda jobbet han lägger ner varje dag och jag vet att han känner på samma sätt med mig.

- Han har spelat bra och även om vi krigar om samma position så vet jag hur bra han är. Jag vet att han har haft en bra period i laget och självklart respekterar jag det och är glad för hans skull. Jag tror att oavsett vem det är av oss så kommer den som är bäst för tillfället att få fortsätta att spela och det är tränarens beslut. Hur som helst så kommer han alltid att ge möjligheter till alla spelare.

- Självklart är det jobbigt när du inte får spela. I varje klubb jag varit i har jag alltid spelat regelbundet. Det är svårt att vara på bänken men vi är ett lag, vi gör det bra och jag vill bara fortsätta att jobba hårt så att jag kan vara tillbaka på planen regelbundet.