Medlemmar: 8813 st.

Mannones bluder kostade Arsenal i Norwich.

Tavla kostade värdefulla poäng

lör 20 okt 2012 kl 20:39

Vito Mannone, som i vanliga fall är Arsenals tredje målvaktsalternativ, har fått mängder av lovord för sin säsongsinledning. Italienarens lördagskväll blev inte lika lyckad.

Det var upplagt för en fin fotbollskväll på Carrow Road när Arsenal gästade ett formsvagt Norwich som innan matchen inte vunnit någon match i ligaspelet denna säsong. För fansen var det glädjande att ha Jack Wilshere tillbaka på bänken och på planen hoppades man på att Olivier Giroud skulle fortsätta sin målform. Men allt blev bara så fel..

Första halvlek:

Föga förvånande fick matchen en bild där Arsenal hade mängder med boll och där Norwich backade hem och satsade på snabba omställningar. Efter 10 minuters spel hade Arsenal 69/31 i bollinnehav. Men under den inledningen mäktade man endast med att oroa någon gång, och då främst genom kombinationsspel som avslutades med avslut från Lukas Podolski.

Och som så många gånger förr. När Arsenal försökte hitta de nycklar som kunde låsa upp motståndarnas försvar så fick man ett mål emot sig istället. Ett inte allt för farligt distansskott från före detta tippeliga-spelaren Alexander Tettey orsakade stora problem. Avslutet, som gick tämligen mitt på Mannone i kassen, resulterade i en onödig retur som ständigt farliga Graham Holt utnyttjade genom att raka in i tom kasse. 1-0, och uppförsbacke direkt.

Och hemmalaget kunde gjort fler mål. Efter ledningsmålet hade man en fin period med farliga anfall. Det farligaste avslutet kom av mittback Turner som skakade av sig markering och fick helt sonika möta en hörna med huvudet. Mittbackens nick var dock inte lika väl genomförd som förarbetet och slutade med inspark för Arsenal.

Arsenal hade oerhörda problem att skapa några farligheter. Norwich hade gjort sin läxa och plockade bort Santi Cazorla ur matchen. Något som skapade stiltje i anfallsspelet och stundtals väldigt långsamma anfall.

Andra halvlek:

Arséne Wenger gjorde inga ändringar i paus utan startade med samma manskap. Och man började även den andra halvleken bäst. Efter fem minuter fick Arsenal en möjlighet. Carl Jenkinson måttade ett högerinlägg som gjorde att, annars stabila, John Ruddy tippade bollen in i straffområdet. Efterspelet blev ett sorts flipperliknande kaos som avslutades med att Giroud försökte konstsparka fram ett avslut. Men fransmannens akrobates var inte tillräcklig och det blev aldrig riktigt farligt.

Gunners fortsatta anfallsspel var värdelöst. Mängder med felbeslut och felpassningar gjorde att det aldrig blev riktigt hett framför hemmalagets mål. Wenger försökte tillföra ny energi när Oxlade-Chamberlain byttes in. Ett byte som dessvärre fallerade då yttern fick en smäll per omgående och fick bytas ut efter tio minuter till förmån för Andrey Arsjavin.

Man lyckades aldrig mobilisera något ordentligt tryck för att få till en kvittering. Serge Gnabry byttes in med tio minuter kvar och den unge tysken fick två distansskott på sig att frälsa, men avsluten var inte så pass välriktade att skapa någon nerv.

Gervinho fick sedan ett bra läge i slutet av matchen. Efter en genomskärare av Jenkinson fick Gervinho ett tämligen fritt läge i straffområdet där det fanns väldigt många alternativ. Ivorianen nekade dock passningsmöjligheterna och avslutet täcktes på försvarsben till en resultatlös hörna.

Det blev inte något mer. En kväll som kunde bli väldigt trevlig blev katastrof. Arsenal gjorde en av säsongens sämsta matchen. Och det gäller nu att komma upp på hästen så snabbt som möjligt för att denna säsongen inte skall vara över innan den knappt har börjat.