Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger var missnöjd med insatsen mot Norwich.

Wenger efterlyser fokus

sön 21 okt 2012 kl 22:19

Arsenal fick inte med sig några poäng ifrån mötet med Norwich, utan förlorade med 1-0. Wenger var efter matchen inte alls nöjd med lagets insats.

Det var ett blekt Arsenal som på söndagskvällen gästade Carrow Road. Matchen slutade 1-0 till ett hårt arbetande Norwich. Enligt Arsene Wenger saknade Arsenal skärpan för att vinna matchen, men fransmannen berömmer hemmalaget för deras insats.
- Norwich gjorde en bra defensiv insats, de var fokuserade och hängivna. Vi hade mycket boll men skapade inte mycket med den.
- Jag kände att vi saknade skärpa. Vi försökte komma in i matchen efter 20 minuter. Men vi saknade det som ger framgång på toppnivå - det är fullständig fokus. Och de hade mer skärpa än oss.

Alex Oxlade-Chamberlain byttes in efter 65 minuters spel, men fick utgå redan efter knappa tio minuter på grund av. skada. Wenger berättar dock att det inte är något allvarligt.
- Det var en spark mot hans höft. Det är inte en långvarig skada. Men han kommer inte vara med på onsdag.

Jack Wilshere fanns glädjande nog med på bänken under matchen men enligt Arsene måste vi ha tålamod med engelsmannen.
- Vi måste vara medvetna om att han inte har spelat på 14 månader. Jag skulle ha bytt in honom om matchbilden hade tillåtit det, men den var för intensiv. Han kommer spela på måndag med reserverna och sedan få vi se hur vi gör efter det. Han behöver matcher.

Wenger försöker dock se positivt på framtiden och hoppas att resultatet kan ge en positiv effekt på laget. Fransmannen nämner underskattning som en orsak till resultatet men förklarar att i Premier League har man inte råd att underskatta några lag. Han erkänner att Norwich var det bättre laget och förtjänade att vinna.