Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Wenger och Giroud leda Arsenal till seger?

Inför: Arsenal - Schalke 04

mån 22 okt 2012 kl 17:48

Efter att ha åkt på en snöplig förlust mot Norwich gäller det att snabbt hitta tillbaka till storformen. Ett Schalke 04 i toppform gästar Emirates på onsdagen - en mycket tuff uppgift för The Gunners.

Efter 3-1 borta mot West Ham såg allt frid och fröjd ut, men ett landslagsuppehåll och en förlust mot Norwich senare är det inte lika glada miner på Arsenal-supportrar runt om i världen. Skadehelvetet är tillbaka och det är i skrivande stund hela nio spelare som vårdas i sjukstugan. Därför vore en vinst mot Schalke 04 hemma i London ett rejält uppsving både form- och humörmässigt.
Det är dock inte vilket lag som helst The Gunners tar sig an. Schalke 04 ligger trea i Bundesliga efter åtta omgångar och vann senast mot Borussia Dortmund i det omtalade Ruhr-derbyt. Man är i bra form och åker till London med stort självförtroende i ryggsäcken.

Ännu en förlust för Arsenal skulle sänka humöret ännu mer medan pressen i Champions League-gruppen skulle bli enorm när man i nästa omgång möter samma lag - fast då på Veltins-Arena i Gelsenkirschen. Det går således inte att beskriva i ord hur enormt viktig onsdagens möte är.
För The Gunners gäller det att försöka omstrukturera laget på bästa möjliga sätt på grund av alla skador och göra allt som man inte gjorde i lördags mot Norwich. Vi alla vet att laget kan göra mål, hålla nollor och spela bra, men skadekrisen har satt käppar i hjulet för oss tidigare och ser ut att kunna göra det igen.

En vinst, tre poäng och några mål kan dock få Arsenal att hitta tillbaka till formen och kunna börja leverera igen. Det är en tuff uppgift, men vi har mötte bättre lag förut och klarat av det. Schalke 04 blir det första stora testet ute i Europa, men vi skall inte rädas någon!

Come on you Gunners!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadehelvete bara fortsätter och Alex Oxlade-Chamberlain är det senaste offret. I matchen mot Norwich kunde han knappt spela tio minuter efter att ha åkt på en tuff smäll en halvminut efter bytet. Fabianski blir borta fram tills nyårsskiftet medan Abou Diaby och Theo Walcott är långt ifrån spelklara. Tomas Rosicky och Bacary Sagna tränare, men är fortfarande inte hundra procent. Laurent Koscielny och Wojciech Szczesny är två andra spelare som finns med på den redan långa skadelistna.

SCHALKE 04:Ruhr-laget har bara fyra skador att tampas med varav bara en allvarlig. Den grekiske försvararen Kyriakos Papadopoulos är borta en längre tid medan Sergio Escudero, Julian Draxler och Vasileios Pliatsikas alla är stora frågetecken inför matchen mot Arsenal.

STATISTIK

Arsenal har inte förlorat en CL-gruppmatch hemma i London sedan 2003 då Inter vann i första omgången med 3-0 på gamla Highbury. Sedan våren 2009 har man inte förlorat en enda Champions League-match på hemmaplan (gäller även utslagningsfasen).

Schalke 04 har faktiskt mött Arsenal tidigare. Det var under säsongen 2001/2002 som man hamnade i samma grupp. Arsenal vann hemmamatchen med 3-2 efter ett mål av Fredrik Ljungberg och två till av Thierry Henry.

Bortamatchen förlorade man dock med 3-1 och Sylvain Wiltord blev Arsenals ende målskytt medan Mulder, Vermant och Möller målade för tyskarna.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Vito Mannone
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Andre Santos.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Aaron Ramsey.
Anfall: Gervinho, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Damien Martinez, Francis Coquelin, Serge Gnabry, Nico Yennaris, Marouane Chamakh, Johan Djourou, Andrej Arsjavin.

SCHALKE 04
Målvakt: Lars Unnerstall.
Försvar: Atsuto Uchida, Benedikt Höwedes, Joel Matip, Christian Fuchs.
Mittfält: Marco Höger, Roman Neustädter, Lewis Holtby, Jefferson Farfan.
Anfall: Ibrahim Affelay, Klaas-Jan Huntelaar.
Avbytare: Jermaine Jones, Tranquillo Barnetta, Cristoph Moritz, Timo Hildebrand, Sead Kolasinac, Teemu Pukki, Ciprian Marica