Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger hoppas Walcott skriver på ett nytt kontrakt med klubben.

Wenger: "Walcott har vad som krävs"

tor 1 nov 2012 kl 08:48

Theo Walcott har vad som krävs för att spela som central anfallare anser Arsene Wenger.

Walcott gjorde sitt andra hattrick för klubben i den galna matchen mot Reading på tisdagskvällen då han gjorde tre av Arsenals sju mål.
Theos alla tre mål var enormt viktiga då han gjorde 4-1 i slutet på första halvlek, kvitterade till 4-4 långt in i tilläggstiden av andra halvlek och slog in 5-6 för att undvika straffar efter förlängningen.
Som vi alla vet är Walcotts kontraktssituation mer än osäker och spelaren själv säger att det är rollen som central anfallare som han är ute efter. Nu säger Wenger att han tror att Walcott har en framtid i den positionen.
- Jag har alltid sagt att han kommer att bli en anfallare så vi är på samma sida där, sa Wenger till Arsenal.com.

- Först av allt så är han en bra avslutare nu, sättet som han gjorde första målet på visar det. För det andra så har han visat att han vet var i straffområdet han ska befinna sig för att fånga upp returerna. Jag gillar det - det är en kvalité hos anfallare som man inte kan lära dem. Antingen har man det eller så har man det inte. Han har vad som krävs för att spela i den positionen och han var fantastisk i tisdags.

Återigen slog Wenger fast att han vill behålla engelsmannen i klubben och han öste lovord över 23-åringen efter tisdagens prestation.
- Det är det jag hoppas [att han stannar i Arsenal]. Jag har alltid sagt att jag vill behålla honom. Förutom kontraktssituationen så får man ge honom beröm för sättet som han har visat stöd för laget och hur han beter sig.