Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dags att ta revansch på Schalke.

Inför: Schalke 04 - Arsenal

tis 6 nov 2012 kl 11:53

Det är ett revanschsuget Arsenal som på tisdagskvällen gästar Veltins-Arena i mötet med Schalke 04 i Champions League. Arsenal har siktet inställt på att vända lagets negativa formkurva. 

Arsenal har blandat och gett den senaste tiden och senast blev det förlust i Premier League borta mot Manchester United. I Champions League ser det ljusare ut gällande avancemang men ska The Gunners knipa första platsen i grupp B är tre poäng nere i Gelsenkirchen i princip ett måste.
I den första gruppspelsmatchen lagen emellan tog Schalke 04 en tung bortaseger på Emirates, matchen slutade 0-2. Med det i bagaget borde det vara en mycket taggad Arsenal trupp som åker ner till Tyskland. Men det kommer inte bli lätt. Schalke har inlett säsong mycket bra och ligger just nu tvåa i Bundesliga, dock blev det förlust senast mot Hoffenheim med 2-3. Tyskarna kommer även de ha siktet inställt på vinst då det skulle göra dem klara för åttondelsfinal. Tyskarnas notoriska målskytt Klaas-Jan Huntelaar kommer med all säkerhet vara ett hot för Arsenal försvaret.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

SCHALKE 04: Skadeläget ser relativt bra ut för Ruhr-laget. Christoph Metzelder är fortfarande skadad och greken Kyriakos Papadopoulos kommer inte heller kunna delta i matchen.

ARSENAL: Arsenals skadelista fortsätter att växa. Laget har sedan tidigare Oxlade-Chamberlain, Gervinho, Abou Diaby, Kieran Gibbs, Wojciech Szczesny, Tomas Rosicky och Lukasz Fabianski borta. Nyheter till matchen mot Schalke 04 är att Aaron Ramsey (ljumske) och Theo Walcott (förkylning) missar matchen.

TROLIGA STARTELVOR

SCHALKE 04

Målvakt: Lars Unnerstall.
Försvar Uchida, Papadopoulos, Höwedes, Fuchs.
Mittfält: Jones, Neustädter, Farfán, Holtby, Afellay.
Anfall: Klaas-Jan Huntelaar.

ARSENAL

Målvakt: Vito Mannone
Försvar: Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Andre Santos.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Arsjavin, Olivier Giroud, Lukas Podolski.