Medlemmar: 8783 st.

Poldi och Arsenal fick med sig en pinne hem från Tyskland.

Arsenal kryssade mot Schalke 04

tis 6 nov 2012 kl 23:27

Ett till en början effektivt Arsenal hade ledningen med 2-0 borta mot Schalke 04. Men tyskarna kom tillbaka och matchen slutade 2-2. Därmed behåller Schalke 04 ledningen i Grupp B.

Arsenal reste ner till Gelsenkirchen med förhoppningen att återvända till London som ledare i grupp B i Champions League. Så blev det inte. Efter en kanonstart av Arsenal där Londonlaget tog ledningen med 2-0 tappade man matchen helt och Schalke 04 kom tillbaka till 2-2 och behåller därmed ledningen i gruppen.

Tyskarna startade matchen helt klart bäst. Inledningsvis hade de bollinnehavet och hotade ofta offensivt i djupled eller när de kom runt på kanterna. En av Schalke 04 flertal chanser inledningsvis var när holländaren Ibrahim Afellay tvingade Vito Mannone att sträcka ut ordentligt. Arsenal var rejält tillbakatryckta och när de väl fick bollen hade de mycket svårt att skapa något offensivt. Men efter 18 minuters anstormning från tyskarna skickade Per Mertesacker upp en lång boll mot Schalke 04 straffområde. Roman Neustädter försök att nicka hem till egen målvakt misslyckades och tysken friställde istället Olivier Giroud. Fransmannen fick dock ingen vidare kontroll på bollen men efter ihopslag med målvakten Lars Unnerstall kunde till slut Theo Walcott forcera in bollen i mål. 1-0 till The Gunners!

Målet kom på Arsenals första riktigt farliga möjlighet, inte helt rättvist sätt till matchbilden. Men efter målet började Londonlaget jobba sig in i matchen mer och mer. Schalke 04 hotade dock ständigt med blixtsnabba anfall. Några minuter innan halvtimmen var spelad skulle Arsenal utöka sin ledning. Giroud fick ut bollen till Lukas Podolski som befann sig till vänster utanför straffområdet. Tysken lurade bort Marco Höger med den nu etablerade "halkfinten", slog in bollen i straffområdet och där dök Giroud upp och nickade in 2-0 till Arsenal. Trots ett klart spelövertag från tyskarna såg det ut som Arsenal kanske var på väg mot tre tunga poäng.

Men efter 2-0 målet föll Arsenal tillbaka till gamla synder. Schalke 04 tog över och låg på rejält i slutet av halvleken. Länge såg det dock ut som Arsenal skulle gå till halvtidsvila med en skön 2-0 ledning. Då dök Klaas-Jan Huntelaar upp. Lewis Holtby spelade fram holländaren som avslutade distinkt och tyskarna hade reducerat till 2-1 precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek styrde tyskarna matchen ännu mer än i den första. Arsenals spel krampade rejält och Schalke 04 låg på ordentligt för att få till en kvittering. Fem minuter in i andra halvlek blev Huntelaar helt fri mot Vito Mannone men den här gången lät sig inte italienaren bli överlistad utan stod för en mycket fin räddning. Arsenal var fortfarande i ledning. Borta laget skapade ingenting förutom när Giroud fick ett läge på volley efter ett inlägg från vänsterkanten. Fransmannen hade relativt gott om tid på sig men fick inte till träffen och bollen studsade ner i marken och sedan över mål. Till slut skulle tyskarnas fina spel ge resultat. I matchens 68:e minut skickade Afellay in ett inlägg från vänsterkanten, bollen passerade en stor skara spelare centralt i straffområdet och dök ner hos Jefferson Farfán i den bortre delen av straffområdet. Farfán avlossade ett skott som gick förbi Mannone, Thomas Vermaelen försökte få bort bollen men den styrdes istället på belgaren och in i mål. Resterande del av matchen var relativt chansfattig. Även hemmalaget lyckades inte skapa lika mycket som i början av andra halvlek men var fortfarande det bättre laget. Men det skulle bli Arsenal som fick den sista och bästa chansen att vinna matchen. På övertid sprang sig Walcott fri men avslutet gick rakt på målvakten Unnerstall och matchen slutade 2-2.

Efter matchen infann sig en stor besvikelse bland både spelare och supportrar då Schalke 04 nu behåller sin ledning i grupp B. Men trots allt var det en viktig poäng som togs i kampen om avancemang. Nu blir  mötet med Olympiakos otroligt viktigt och mycket talar för att det kommer bli en riktig nagelbitare nere i Grekland.