Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud gör mål men tycker Arsenal släpper in för mycket.

Giroud: "Vi måste försvara som ett lag"

mån 12 nov 2012 kl 12:17

Olivier Giroud gjorde två av Arsenals mål i matchen mot Fulham men är mycket medveten om att ett bättre försvarsspel är nyckeln till framgång.

Det känns som att Giroud har kommit igång med målskyttet nu och det har blivit fyra mål på de fyra senaste matcherna - ett helt okej facit.
Jag tillhör de som tror på fransmannen och även om målen har dröjt så tycker jag att positionsspelet och sättet han rör på sig bådar gott inför framtiden.
Men precis som vi andra så är 26-åringen mycket medveten om att försvarsspelet måste bli bättre om vi ska klättra i tabellen. Något som han också säger i en intervju på Arsenal Player.

- Jag har hittat min plats i laget och känner mig mer som hemma. Jag försöker ge mitt allt för laget, jobba hårt på träningarna och det känns bra. Men jag kan inte vara helt nöjd för vi fick bara oavgjort. Vi har släppt in för många mål. Om vi hela tiden släpper in två eller tre mål så blir det svårt för oss att vinna så vi måste bli bättre. Men det handlar inte bara om försvararna utan hela laget måste bli bättre.

Det återstår att se i derbyt på lördag om laget har tagit till sig pratet om ett bättre försvarsspel. Just nu kan vi bara hoppas att det inte bara är Giroud som ser det uppenbara.