Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson och Arsenal lyckades inte näta på Bilbao.

0-0 för Arsenal i NextGen

tor 15 nov 2012 kl 21:26

Arsenals U19-lag fick endast med sig en poäng borta mot Athletic Bilbao i NextGen Series och detta var en match som man skulle behövt vinna för att ha ett bra utgångsläge i gruppen.

Inför matchen placerade sig Arsenal på en tredjeplats i sin grupp i NextGen Series och under kvällens match mot Athletic Bilbao kom det rapporter om att mötet mellan Marseille och Olympiakos slutat med ett likaresultat och en vinst skulle ha varit nödvändigt inför den sista omgången. Även i sista omgången ställs man mot Bilbao, men då hemma i London och där krävs det en vinst för att ha chans att ta sig vidare till slutspelet.

Dagens match inleddes med en väldigt chansrik och underhållande första halvlek. Redan efter fjorton sekunders(!) spel skapade spanjorerna ett friläge men Reice Charles-Cook i Arsenal-målet stod för en bra räddning. Detta väckte The Gunners och några minuter senare hotade man med ett avslut från Jon Toral och på returen sköt Martin Angha strax utanför. 

Hemmalaget hade ändå övertaget i matchen och man kom allt närmre ett ledningsmål. I den 23:e matchminuten skulle man få ett gyllene läge att göra 1-0 då man tilldelades en straff. Denna straff förvaltade man inte bättre utan att Charles-Cook kunde styra avslutet utanför stolpen. Ställningen var fortfarande 0-0 alltså och nu skulle det komma en bättre period för Arsenal.

I den 33:e minuten visade domaren ut Bilbaos lagkapten med ett direkt rött kort efter en duell med Sead Hajrovic. Detta gjorde att gästerna från London fick en fördel och det avspeglades i slutet av den första halvleken då man skapade bra chanser i Hector Bellerin och Kristoffer Olsson som hade ett avslut strax över ribban.

Arsenals övertag fortsatte i inledningen av den andra halvleken och man var nära ett ledningsmål vid flera olika tillfällen. Thomas Eisfeld, Martin Angha och Serge Gnabry hade alla bra lägen att göra det förlösande målet. Det ska dock sägas att Bilbao inte bara behövde försvara utan man hotade flera gånger med offensiva omställningar.

Det bästa läget för Arsenal kom i slutet utav matchen då Gnabry vek in från sin högerkant och avslutade. Bilbaos målvakt var dock med på tårna och kunde hålla skottet. Matchen slutade 0-0 och gruppens sista omgång kommer bli oerhört intressant och nervös. De matcherna spelas den 6:e december och Arsenal tar som sagt sig an Athletic Bilbao igen men denna gång spelas mötet i London.

Athletic Bilbao-Arsenal 0-0

Så spelade Arsenal:

Reice Charles-Cook - Hector Bellerin (90), Sead Hajrovic, Elton Monteiro, Martin Angha - Isaac Hayden, Jon Toral (65) - Serge Gnabry, Kristoffer Olsson (78), Thomas Eisfeld - Chuba Akpom.

Avbytare: Deyan Iliev, Alfred Mugabo (90), Brandon Ormonde-Ottewill (78), Samir Bihmoutine, Anthony Jeffrey (65), Jack Jebb, Austin Lipman.