Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Såna här bilder vill vi se i helgen!

Inför: Arsenal-Tottenham

fre 16 nov 2012 kl 12:41

Det är två formsvaga lag som drabbar samman i årets första hatderby när Tottenham tar sig an Arsenal på Emirates Stadium. En förlust är som vanligt inte ett alternativ för något av lagen.

Arsenal. Tottenham. North London Derby. Mer än så behöver man knappast säga för att folk skall förstå vikten av en vinst och förlust i en match som allt som oftast bjuder på målorgier. Bägge lagen skakas av svag form och många skador , vilket gör att det är ännu svårare att förutspå en vinnare på förhand.

Tottenham kommer direkt från två raka ligaförluster. Först förlorade man överraskande hemma mot Wigan med 1-0. Sedan åkte man på en torsk mot Manchester City på Etihad Stadium med 2-1. En tredje förlust skulle med största sannolikhet innebära en mental kollaps, speciellt om den sker mot ärkerivalen.

Arsenal har dock minst lika mycket att förlora då man gjort sin sämsta ligastart på trettio år. En förlust mot ärkerivalen i vitt skulle betyda att man hällde på mer bensin över elden, en eld som redan nu är oroväckande stor.

För Arsenal gäller det att lära sig av sina misstag, köra gasen i botten och hoppas på det bästa. Man har ligans näst bästa försvar och nyckeln till framgång är ett samspelt lag som jobbar hårt för varandra. Jack Wilshere är dessutom tillbaka efter sin avstängning efter att ha fått två gula kort i matchen mot Manchester United.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadehelvete fortsätter i vanlig ordning. Abou Diaby är långtidsskadad medan Tomas Rosicky fortfarande är upptagen med sin rehabilitering. Kieran Gibbs är det senaste offret för en långtidsskada efter att han drabbats av en "set-back". Gervinho och Lukasz Fabianski är borta från spel sedan tidigare medan Theo Walcott är tveksam till spel på lördag.

TOTTENHAM: Yones Kaboul, Scott Parker, Benoit Assou-Ekotto, Moussa Dembele och Jermaine Defoe är alla skadade sedan tidigare och kommer inte att medverka mot Arsenal om ingenting oväntat händer. Högerbacken Kyle Walker och yttermittfältaren Aaron Lennon är även dem tveksamma till spel, men lär medverka mot Arsenal, antingen på plan eller på bänken.

STATISTIK

Tottenham har bara förlorat en av de fem senaste derbymötena mot Arsenal. Det var den senaste matchen på Emirates Stadium som slutade 5-2 till Arsenal. Senast Spurs vann på Emirates var för nästan exakt två år sedan då man låg under med 2-0 i halvtid, men vann matchen med 3-2.

Sedan Arsenal flyttade till Emirates har det gjorts 29 mål på arenan när lagen drabbats samman - genomsnittligt 4,8 mål per match.

Sedan Arsène Wenger tog över har det gjorts 100 mål i 39 derbyn. Arsenal har gjort 61 medan Tottenham har gjort 39.

Säsongen 1982/1983 öppnade Arsenal med 14 poäng på 11 matcher. Det är senaste gången The Gunners öppnat sämre än den här säsongen (16 poäng på 11 matcher). Arsenal släppte bara in sex mål under de första nio ligamatcherna, men har på de 16 senaste matcherna (alla tävlingar) släppt in hela 16 mål.

Tottenham har bara hållt nollan i en av elva ligamatcher den här säsongen. Den kom när man besegrade Aston Villa med 2-0 på White Hart Lane. Jimmy Robertson och Emmanuel Adebayor är de två enda spelarna som gjort mål i NLD för bägge lagen. 

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt:
Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen.
Mittfält:Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone, Francis Coquelin, Serge Gnabry, Aaron Ramsey, Marouane Chamakh, Johan Djourou, Andrej Arsjavin.

TOTTENHAM
Målvakt: Brad Friedel.
Försvar: Kyle Walker, William Gallas, Steven Caulker, Jan Vertonghen.
Mittfält: Aaron Lennon, Tom Huddlestone, Raniere Sandro, Gareth Bale.
Anfall: Clint Dempsey, Emmanuel Adebayor.
Avbytare: Hugo Lloris, Kyle Naughton, Michael Dawson, Gylfi Sigurdsson, Jake Livermore, Tom Carroll.