Medlemmar: 8780 st.

Walcott nätade - Arsenal derbyvann igen.

Arsenal krossade Spurs och derbyvann

lör 17 nov 2012 kl 16:06

När Arsenal mötte Tottenham i våras blev slutresultatet 5-2. Överraskande nog blev resultatet exakt detsamma när The Gunners krossade sina ärkerivaler i lördags eftermiddag.

Det var mycket som stod på spel när spelarna klev ut på Emirates Stadium till en fanatisk publik som fick arenan att låta som ett jetplan. Två formsvaga lag skulle drabba samman och en förlust skulle strö extra salt i såren hos förlorarna. Goda råd var dyra och klockan 12.45 lokal tid blåste Howard Webb igång matchen.

Första halvlek

Tottenham var laget som snabbt tog ett kommande om matchen och knappt tio minuter in hade man även en boll inne i målet, men Gallas mål efter ett skott från Benoit Assou-Ekotto blev korrekt avdömt för offside. Det skulle dock inte dröja länge innan Spurs tog ledningen.
Gamla Arsenal-bekantingen Emmanuel Adebayor höll sig framme vid målet efter att Jermaine Defoe drog iväg ett skott från vänster sida av straffområdet. Wojciech Szczesny gjorde en snygg enhandsräddning, men togolesen var snabbt framme på returen och stötte in 1-0 till gästerna.

Bara några minuter senare var Aaron Lennon någon ynka meter från att sätta 2-0. Arsenal var pressat och supportrarna befarade det värsta. Som tur var gick Lennons skott från högerkanten precis utanför Szczesnys högra stolpe. The Gunners var nere för räkning, precis som ifjol.
18 minuter in i matchen skulle hela matchscenariot förändras. Santi Cazorla skulle lugnt ta ner en flygande boll på mittfältet, men Adebayor försökte knipa bollen före spanjoren. Problemet var bara att han gick in med bägge fötterna före i en närkamp och tacklade Cazorla med öppen sula. Bägge lagen samlades runt Howard Webb som inte kunde göra annat än att visa ut den gamle Arsenal-anfallaren.

Det dröjde sedan bara sex minuter innan kvitteringen kom. Theo Walcott flög fram på högerkanten, skickade in en boll i straffområdet, Per Mertesacker hoppade längst, nickade bollen och fick se Hugo Lloris besegrad. 1-1 och vilt jubel!
Arsenal fortsatte att pressa och fick till sist även in ledningsmålet. Lukas Podolski rörde sig huller om buller inne i straffområdet, fick en passning av Jack Wilshere och vände sig mot målet och sköt. Bollen tog på William Gallas och rullade retande långsamt in till vänster om Hugo Lloris. 2-1!

Arsenal fortsatte bara att pressa och ville bara göra fler mål. På tilläggstid i första halvlek attackerade Cazorla, blev nertacklad, reste sig, störtade in i straffområdet och drog iväg en boll in mot mitten. Där inne stod Olivier Giroud som fick en tå på bollen och tunnlade William Gallas för att sekunden senare få se bollen studsa in i mål. 3-1!

Andra halvlek

Tottenham bytte in Michael Dawson och Clint Dempsey i halvtid, bytte omställning till 3-4-2 och lade allt på ett kort. The Gunners bestred gästernas anstormning och kunde lugnt rida ut stormen. När Tottenham-spelarna väl började tröttna slog man till.
Med 60 minuter på matchklockan plockade Theo Walcott upp bollen utanför straffområdet och passade den till Lukas Podolski på vänsterkanten som i sin tur skickade in ett lågt inlägg mot bortre stolpen där Santi Cazorla enkelt kunde slå in 4-1 till Arsenal. Hela Emirates var i extas och atmosfären var det världsklass på.

Än var det dock inte över. När Gareth Bale störtade fram och Arsenal-försvaret misslyckades med att ta bollen från honom lyckades han skjuta in 4-2 bakom en chanslös Wojciech Szczesny. Med tanke på hur ostabilt The Gunners spelat på sistone var det många som höll andan, vilket inte minst märktes på ljudnivån som sjönk drastiskt.
När Gareth Bale sedan var några meter ifrån att göra 4-3 och Jermaine Defoe inte var långt ifrån att sätta en volley började många ana det värsta. Tottenham var på gång, trots en man utvisad. Som tur var agerade alla Arsenal-spelarna lugnt och under matchens sista tio minuter passade man mest runt bollen i hela laget.

Arsenal ville verkligen sätta ett sista mål för att stå för en repris från förra våren, vilket man även gjorde. Alex Oxlade-Chamberlain byttes in, störtade fram på högerkanten och passade en fri Theo Walcott som hade flyttats in centralt i banan. Engelsmannen gjorde inga misstag, utan satte 5-2 bakom en chanslös Lloris.
The Gunners var även nära 6-2, men två hörnor under tilläggstiden resulterade inte i något riktigt farligt. Howard Webb blåste av matchen, Arsenal-fansen sjöng "Is there a fire drill?" och de få Spurs-fans som var kvar lämnade arenan gråtandes. Arsenal hade gjort det igen och dessutom hade man gjort det via fem olika målskyttar för första gången sedan 2004/2005 då man vann med 5-4 på White Hart Lane.

Titta på repriserna, njut av målen och ta en drink. Arsenal - Tottenham: 5-2!