Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal jobba in en seger till mot Villa?

Inför: Aston Villa - Arsenal

fre 23 nov 2012 kl 11:58

Arsenal, möter formsvaga Aston Villa, med två viktiga segrar i ryggen. För att kunna cementera en plats bland topp fyra måste Arsenal fortsätta sin goda form.

Arsenal går in i matchen med storvinsten mot Tottenham i ryggen medan Aston Villa kommer vilja visa att de kan återhämta sig från en tung 5-0-förlust mot Manchester City. De ligger dessutom trea från slutet i tabellen och har endast vunnit två matcher hittills den här säsongen.

Arsenal vann i sin senaste match också hemma mot Montpellier och blev klara för avancemang i Champions League. Flera spelare så som Giroud och Koscielny tycks återigen ha hittat formen och det talas om ett väldigt positivt omklädningsrum. Däremot har Arsenal haft svårt att prestera mot mindre ansedda lag. Ett exempel på det är förlusten mot Norwich. Nu återstår det att se om Arsenal kan göra det som förväntas av dem borta mot Aston Villa.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Abou Diaby, Lukasz Fabianski, Theo Walcott, André Santos och Tomas Rosicky är fortsatt skadade. Gervinho gjorde däremot ett inhopp senast mot Montpellier och bör vara redo för att starta för Arsenal. Kieran Gibbs är även han tillbaka.

ASTON VILLA: N'Zogbia, Bennet och Herd är alla fortsatt skadade för Aston Villa. Däremot får de en boost av att Darrent Bent och även Eric Lichaj är tillbaka till helgen efter skada.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Anfall: Gervinho, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone, Francis Coquelin, Thomas Vermaelen, Aaron Ramsey, Oxlade-Chamberlain.

ASTON VILLA
Målvakt: Bradley Guzan
Försvar: Enda Stevens, Ron Vlaar, Ciaran Clark, Matthew Lowton
Mittfält: Barry Bannan, Ashley Westwood, Gabriel Agbonlahor, Stephen Ireland
Anfall: Christian Benteke, Darren Bent
Avbytare: Andreas Weimann, Nathan Baker, Fabian Delph, Marc Albrighton, Karim El Ahmadi, Shay Given, Brett Holmas