Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev inga mål på Villa Park.

Arsenal mållöst mot Aston Villa

lör 24 nov 2012 kl 22:07

Det var en chansfattig match som utspelade sig i regnet på Villa Park. Varken Arsenal eller Aston lyckades få in ett mål och matchen slutade 0-0.

Arsenal kom till matchen med två sköna segrar i bagaget. Och många var vi som hoppades på att Arsenal skulle bygga vidare på den stigande formkurvan. Så blev det inte. Efter de senaste vinsterna mot Tottenham och Montpellier blev det en tillknäppt match där Arsenal hade svårt att få till något ordentligt anfallsspel.

Matchen började på det sätt som den skulle komma att se ut under stora delar av matchen. Inget av lagen lyckades koppla greppet om matchen och inga större målchanser skapades. Aston Villa hotade då och då genom snabba omställningar men Arsenal hade svårt att komma i närheten av hemmalagets straffområde. Bortalaget började dock efter ca 20 minuters spel jobba sig in i matchen. I den 30:e minuten stormade Alex Oxlade-Chamberlain fram på högerkanten, bröt sig in i mot straffområdet och fick tillslut fram bollen till Aaron Ramsey. Walesaren fick iväg ett skott men avslutet gick rakt på Bradley Guzan i Aston Villa målet.

I den 38:e minuten rusade Szczesny ut för att fånga upp en boll men det blöta underlaget gjorde att polacken gled utanför straffområdet vilket ledde till Aston Villa frispark för hands. Frisparken tog Barry Bannan, med en frisparksvariant hittade Bannan fram till Ciaran Clarke som avlossade ett skott och efter lite flipperspel letade sig bollen fram till Andreas Weimann som la in bollen i mål. Men österrikaren blev korrekt avvinkad för offside och målet godkändes inte. I slutet av första halvlek skulle Arsenal få sin bästa målchans för dagen. Olivier Giroud hittade med ett inlägg från vänsterkanten in till Laurent Koscielny som befann centralt i straffområdet. Fransmannen tog helt omarkerad emot bollen och avslutade med vänsterfoten. Men avslutet gick högt över.

I andra halvlek höjdes tempot något och matchen blev lite mer sevärd. Fortfarande hade bägge lagen svårt att skapa riktiga målchanser men ju längre matchen led tog Arsenal över spelet mer och mer. I den 56:e matchminuten slog Chamberlain ett lågt inspel från högerkanten mot den första stolpen. Ramsey kom framrusandes och försökte stöta in bollen i mål, men avslutet gick tätt utanför. Detta skulle inte bli Walesarens sista chans i matchen. På en hörna från Santi Cazorla skarvade Giroud bollen vidare mot bortre delen av straffområdet. Där stod Ramsey, han hade god tid på sig men fick inte till avslutet som gick utanför.

Desto mer Arsenal började trycka på för att göra ett segermål skapades det ytor för hemmalaget att anfalla på. Närmst kom inhopparen Brett Holman som strax utanför straffområdet avlossade ett skot som tog i ribban. Arsenal försökte få till en slutforcering i matchens slutminuter men lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser och matchen slutade mållös. Regnet gjorde det svårt för båda lagen att få till något ordentligt spel och matchen tände aldrig till på riktigt. Nu gäller det för Arsenal att ladda om och fokusera på nästa match mot Everton. Arsenal är i desperat behov av en vinst för att inte tappa mark i kampen om Champions League platserna.

Aston Villa - Arsenal 0-0

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Aaron Ramsey.
Anfall: Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, Lukas Podolski.

Byten
Ut: Lukas Podolski '70, Chamberlain '77, Giroud '86.
In: Gervinho '70, Arshavin '77, Francis Coquelin '86.

Aston Villa

Målvakt: Bradley Guzan
Försvar: Enda Stevens, Ron Vlaar, Ciaran Clark, Matthew Lowton
Mittfält: Barry Bannan, Ashley Westwood, Andreas Weimann, Karim El Ahmadi
Anfall: Christian Benteke, Gabriel Agbonlahor

Byten
Ut: Ron Vlaar '51, Karim El Ahmadi 63, Andreas Weimann '90.
In: Eric Lichaj'51, Brett Holman '63, Marc Albrighton '90.