Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Jack skriva på ett nytt kontrakt med klubben?

Wenger vill att Wilshere förlänger

tis 27 nov 2012 kl 14:23

Under tisdagen har det kommit flera rapporter om att diskussioner kring ett nytt kontrakt har påbörjats mellan Jack Wilshere och klubben.

Det har väl inte undgått någon att Arsenal haft svårt att knyta till sig spelare vars kontrakt är på väg ut den senaste tiden. Walcott är bara ännu en spelare i mängden som har dragit ut så mycket på sitt avtal att klubben kan tvingas släppa honom helt gratis till sommaren.
Att bli av med Walcott skulle vara ett hårt slag för Arsenal, inte minst för att det skulle innebära en förlust av en stor engelsk profil.
Nu vill Wenger undvika att hamna i samma situation med Wilshere, som idag har två år kvar på sitt kontrakt med klubben.
- Han har alltid varit trogen till klubben och jag hoppas att han fortsätter visa det, säger Wenger till BBC.
- Det bästa sättet att bevisa det är att visa att man vill stanna i klubben även i framtiden.

Wilshere har flera år bakom sig i klubben och har slagit igenom i landslaget samtidigt som han blivit en viktig kugge på Arsenals mittfält.
Wenger fortsatte:
- Vi har ganska många brittiska spelare. Som Gibbs, Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Ramsey och, såklart, vi har fortfarande Walcott. Man vill att de alla ska stanna kvar i klubben så länge som möjligt.

Jag tycker personligen att det är bra att klubben visar att de är på tårna när det kommer till Wilshere. Han är fantastiskt viktig för klubben och det vore hemskt att se honom i samma situation som Walcott just nu befinner sig i.
Som Koscielny, Vermaelen och flera med dem har visat tidigare: om en spelare vill förlänga med klubben så brukar man kunna komma överens snabbt och smärtfritt.