Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta leda Arsenal till seger mot sin forna klubb?

Inför Everton - Arsenal

tis 27 nov 2012 kl 18:15

Mikel Arteta fick agera lagkapten mot Aston Villa. Nu ställs mittfältaren mot sin forna lag Everton i en match där Arsenal hade behövt ta en tung seger.

Arsenal kommer från en dålig insats på Villa Park mot hemmalaget Aston Villa. Inte blir det lättare imorgon då man ställs mot Everton på bortagräs. Ett Everton som får tillbaka Marouanne Fellaini som var skadad sist. Belgaren med den enorma kalufsen har varit en av ligans bästa spelare under första delen av säsongen och blir något att bita i för Arsenals backlinje.

Vårt Gunners saknade fart och avsaknaden av målchanser var påtaglig senast mot Villa. Detta måste självklart förbättras och till sin hjälp kommer antagligen Theo Walcott kunna användas. Engelsmannen som varit lysande de senaste matcherna behövs för anfallsspelet hos Arsenal.
Everton kommer närmast från hemmamatch mot Norwich City. David Moyes mannar nådde 1-1 i en match där man fick se de gästande kanariefåglarna kvittera i allra sista minut. Noterbart är också att man endast gjorde ett byte, och detta först i den 90:e minuten.

Arsenal ligger för närvarande på sjätte plats i Premier League efter 13 spelade matcher. Man har spelat till sig 20 poäng och ligger därmed en poäng efter morgondagens motståndare som huserar på femteplats med 21 poäng. Arsenal nästa match efter Everton är en hemmadrabbning mot Swansea på lördag.
Carl Jenkinson har gått ut och sagt att laget verkligen är i behov av en seger och hyllade samtidigt lagets defensiva framgång med att hålla nollan mot Aston Villa. Lukas Podolski har kommenterat det faktum att Arsenal inte har någon skyttekung i år och menar att det är viktigt att målen sprids ut på flera spelare.

Hur som helst, morgondagens match kommer bli svår. En seger hade varit oerhört välkommen.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal får tillbaka en viktig trio sedan helgens match. Thomas Vermaelen och Jack Wilshere som tillbringade matchen på bänken är tillgängliga för fullt. Dessutom är Arsenals bästa spelare på senare tid Theo Walcott tillbaka och tillgänglig för spel. Glädjande besked är även att Tomas Rosicky åter tränar för fullt med laget men är ett par veckor minst ifrån spel. Lukasz Fabianski är fortfarande otillgänglig med sin fotskada. Även André Santos kommer saknas under onsdagskvällen.

EVERTON: Darron Gibson, Victor Anichebe och Seamus Coleman har alla haft skadeproblem men har goda chanser att kunna spela mot Arsenal. Rutinerade Phil Neville kommer missa matchen med skadebekymmer.

STATISTIK

Everton har inte lyckats vinna mot Arsenal på de 10 senaste försöken.

Hemmalaget har under denna säsongen inte förlorat på hemmaplan.

Arsenal har stått för Evertons två största nederlag i ligan genom tiderna. Den ena var 2005 då man vann med 7-0 och 2009 då man lyckades vinna med 6-1 på Goodison Park.

Santi Cazorla ligger tvåa i passningsligan sett till hur pass väl man klarat av att hitta rätt adress. 93 procent av spanjorens passningar har hittat en lagkamrat.

MÖJLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Wojciech Szczesny
Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen.
Santi Cazorla, Mikel Arteta, Jack Wilshere.
Theo Walcott, Oliver Giroud Lukas Podolski.

Avbytare: Vito Mannone, Carl Jenkinson, Francis Coquelin, Gervinho, Alex Oxlade-Chamberlain, Andrej Arsjavin, Aaron Ramsey.

EVERTON

Howard
Hibbbert, Heitinga, Distin, Baines
Pienaar, Osman, Gibson, Mirallas
Fellaini, Jelavic

Avbytare: Mucha, Barkley, Coleman, Gueye, Oviedo, Jagielka, Hitzlsperger, Naismith