Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson lirade hela matchen när U18-laget gick vidare i FA Youth cup.

Arsenal vidare i FA Youth Cup

tis 27 nov 2012 kl 22:30

Arsenal gick idag in i FA Youth Cup då man tog emot Newcastle på Underhill Stadium. The Gunners dominerade spelmässigt och vann enkelt med 3-0.

Förra året åkte Arsenal ut redan i den tredje omgången, alltså första matchen för laget i den prestigefyllda turneringen FA Youth Cup då man föll mot Derby. Idag var det dags för revansch när man klev in i årets upplaga av turneringen med ett hemmamöte mot Newcastle. Arsenal imponerade och stod för en bra match när man vann med 3-0 vilket betyder avancemang till den fjärde rundan.

The Gunners öppnade matchen i ett högt tempo och man skapade flertalet chanser i inledningen. Jon Toral fick chansen tre gånger om men kunde inte sätta bollen i nät. Hemmalaget fortsatte att hota och oftast genom Hector Bellerin och Anthony Jeffrey på högerkanten. Ett mål för Arsenal hängde i luften och det skulle komma i den 23:e minuten.

Chuba Akpom serverade Jeffrey med en perfekt pass och ytterforwarden sprang sig fri från sina försvarare och avslutade distinkt i det bortre hörnet. 1-0. Steve Gatting som är tränare i Arsenal U18 lade inte in en defensiv taktik efter detta utan det var fortsatt gasen i botten och full fart framåt. Olsson satte Akpom i ett bra läge men anfallaren missade och Isaac Haydens nick räddades på mållinjen.

Som ni kanske förstår så gjorde Arsenal en mycket bra första halvlek och den skulle krönas med ett mål precis innan paus. Efter ett litet samspel mellan Bellerin och Toral kunde den tidigare nämnda sätta bollen i nät bakom Woodman i Newcastle-målet.

Gästerna från norra England skapade en bra chans tidigt av den andra halvleken men det rädde mittbacken, Hayden ut galant och nollan var intakt. The Gunners fortsatte att dominera men nu kontrollerade man spelet mer och behöll bollen inom laget under långa perioder. Man skapade även en del lägen och pressade på för 3-0 och man kom nära genom Jeffrey och Jack Jebb.

Arsenal som stod för en fantastisk laginsats fick vänta till två minuter återstod av ordinarie tid tills det tredje målet var ett faktum. Svenske, Kristoffer Olsson bröt sig igenom innan han passade till Bellerin som fortsatte framåt och slog ett inlägg till Akpom som fulländade en härlig kväll för de unga spelarna i Arsenal.

Arsenal-Newcastle 3-0

Mål: 1-0 (23) Anthony Jeffrey, 2-0 (43) Hector Bellerin, 3-0 (88) Chuba Akpom.

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Hector Bellerin, Zac Fagan, Isaac Hayden, Brandon Ormonde-Ottewill - Alfred Mugabo, Jack Jebb, Kristoffer Olsson - Anthony Jeffrey (86), Chuba Akpom, Jon Toral.

Avbytare: Josh Vickers, Leander Siemann, Alex Iwobi, Jordan Brown (86), Austin Lipman.