Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

1-1 blev det på Goodison Park.

Arsenal nådde nytt kryss

ons 28 nov 2012 kl 22:35

Theo Walcott var tillbaka i spel efter att missat matchen mot Aston Villa. Den formtoppade engelsmannen nätade efter 55 sekunder, ett mål som resulterade i en poäng.

Carl Jenkinson hade i veckan benämnt betydelsen för laget om man tagit en seger mot tunga Everton borta på Goodison Park. Det var en match mellan två lag som visat sig vara svåra att besegra, inte helt oväntat slutade matchen med ett likaresultat.

Första halvlek:

Arsene Wenger hade knappt knäppt sin jacka. David Moyes hade inte hunnit spärra upp sina hökögon. Vaxet hade inte hunnit torka i Leighton Baines polisonger och André Santos hade definitivt inte hunnit komma hem till tv-soffan efter sin sightseeing från Londons gator. SÅ snabbt gick det innan Walcott tråcklande sig fram diagonalt från höger, tog marginell hjälp av Ramsey innan han smörade in 0-1 för Arsenal efter 55 sekunder.
Ett mål som självklart var en smakstart. En smakstart som fick en bitter eftersmak då Laurent Koscielny bara minuter senare fick halta ut och ersättas av en mustaschprydd Kieran Gibbs. Arsenal tappade i och med bytet tyngd i straffområdet. Något som efter kvarten nästan resulterade i ett kvitteringsmål då Marouane Fellaini nådde högst på en hörna, men hans nick räddades på mållinjen.

Belgaren skulle dock få bättre utdelning på sina avslut. I den 28: onde matchminuten drabbades Arsenal av maximal otur. Först förlorade Mikel Arteta en duell utanför straffområdet. Ett nederlag som Bacary Sagna försökte rädda med en stenhård rensning rätt in i central del av planen och rätt i gapet på Fellaini. Belgare tog ner bollen, utmanade längs straffområdet och placerade behärskat bollen i bortre hörnet. Ett avslut som Wojciech Szczesny kunde tagit, men som likväl ledde till en kvittering.

Halvleken kan symboliseras med mer boll från Arsenal. Den innehöll mängder med dueller mellan de forna lagkamraterna Fellaini och Arteta. Anfallsspelet för Arsenal fastnade dock tämligen ofta på Olivier Giroud.
Everton skulle avslutade halvleken bäst. Nikica Jelavic hade bästa läget efter att hemmalaget måttat en ny boll upp mot Fellaini. En nickskarv gav Jelavic felvänd vid straffområdeskanten. Ett läge han förvandlade till ett betydligt mer gynnsamt läge genom att jonglera bollen över Per Mertesacker. Kroatens avslut hamnade dock på övre delen av läktaren.

Andra halvlek:

Arsenals andra halvlek var bättre. Ett mer stabilt gästande lag visade även bra kvalitéer framåt. Olivier Giroud tog för sig mer och blev lite hetare. Men det var Everton som skrapade fram halvlekens första farlighet. Ett inlägg från Baines på sin vänsterkant möttes av en stenhård nick av Sylvain Distin. Szczesny var dock med på noterna och räddade målet från påhälsning.
Evertons styrka i huvudspelet var många gånger oövervinnerligt och skapade stora problem. Men Arsenal visade att även de kunde hota med ett huvudspel. Firma Gibbs och Walcott arbetade välfunnet fram till ett inlägg som Giroud adresserade vidare mot mål med någon halvmeters felmarginal vilket istället ledde till inspark.

Arsenals avslutade del av matchen var bra. Man lyckades etablera ett bra offensivt anfallsspel. Santi Cazorla försökte med ett par distansskott. Man hotade i kontringar där en tio centimeter längre Gervinho hade lett till en väldigt farlig målchans.
Men det var Everton som skulle vara hetast mot slutet och då återigen representerade av hårt arbetande Jelavic. Runt tilläggstid skapades det kaos i straffområdet hos Arsenal. Ett alert agerande av Wojciech Szczesny och tur med flipperspelandet gjorde att det inte blev något negativt avgörande för Gunners del.

En poäng borta mot Everton är ingen katastrof. Nu väntar ett betydligt enklare schema i ligaspelet som bör kunna resultera i god poängskörd. Närmast är Swansea på lördag eftermiddag.