Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ansah spelade hela matchen för U21-laget.

Kryss för U21 mot Reading

sön 2 dec 2012 kl 21:20

Arsenals reserver spelade under söndagen borta mot Reading i ligan. Man såg länge ut att gå mot en 1-2 seger men hemmalaget kvitterade till 2-2 i den nittionde minuten.

Arsenal öppnade starkast i dagens U21-match mot Reading på Madejski Stadium och hade en boll i nät redan efter fyra minuter. Det dömdes dock bort för offside. Man fortsatte att pressa på och Zak Ansah hade ett bra volleyavslut som smet strax utanför. Tio minuter senare skulle man även göra 1-0 och det genom Nigel Neita efter fint förarbete av Hector Bellerin och Kristoffer Olsson.

Båda lagen hade varsitt bra läge att göra mål efter det och Arsenals läge skapades av Bellerin som slog ett inlägg mot den bortre stolpen och bollen hamnade tillslut hos Jon Toral som fick se sitt avslut blockeras. Resultatet 1-0 stod sig dock till pausvilan.
Hemmalaget, Reading var det bättre laget i inledningen utav den andra halvleken och i den 55:e matchminuten kom kvitteringsmålet genom Fosu på nick. Detta var en väckarklocka för Arsenal som var nära ett ledningsmål direkt efter då svenske, Kristoffer Olsson stormade framåt och hans inlägg var nära att hamna i mål efter att ha styrt på en motståndare.

I den 65:e minuten skulle The Gunners återigen ta ledningen och denna gången genom Thomas Eisfeld som har producerat mål på löpande band i reservlaget denna säsong. Precis efter detta kunde Arsenal ha tilldelats en straff då Chuba Akpom rundade Reading-målvakten och blev sedan nedgjord av en försvarare, men domaren friade.
Båda lagen skapade lägen i slutet och Arsenal fick ligga på försvarssidan till stora delar på grund av Readings offensiva press för ett kvitteringsmål. Ett kvitteringsmål som även skulle komma i matchens absoluta sista minuter och det genom Arsenal-legendaren, Martin Keowns son, Niall Keown.

Detta poängtapp spelade mindre roll för Arsenals U21-lag som redan är kvalificerade till "Elite Group Stage".

Reading-Arsenal 2-2

Mål: 0-1 Nigel Neita (31), 1-1 Tariqe Fosu (55), 1-2 Thomas Eisfeld (65), 2-2 Niall Keown (90).

Så spelade Arsenal:

Damian Martinez - Hector Bellerin, Elton Monteiro, Samir Bihmoutine, Isaac Hayden - Kristoffer Olsson, Jon Toral, Alfred Mugabo (86) - Thomas Eisfeld, Nigel Neita (63), Zak Ansah.

Avbytare: Reice Charles-Cook, Sead Hajrovic (86), Zachari Fagan, Chuba Akpom (63).