Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gervinho spänner bågen ordentligt.

Gervinho: Vi kan vinna CL

tis 4 dec 2012 kl 14:43

Gervinho har under säsongens gång blivit mycket kritiserad, trots att han är en av lagets bästa målskyttar. Nu tror ivorianen att Arsenal kan gå hela vägen i Champions League och vinna titeln.

Trots skador och petningar har Gervinho gjort hela fem mål under hösten, ett mer än vad han gjorde under hela förra säsongen. Arsène Wenger har gett Gervinho förtroendet som centerforward, trots att Olivier Giroud oftast spelats i rollen. Gervinho påstår nu att Arsenal inte har någon att vara rädda för och att man kan gå långt i årets upplaga av Champions League.
- Det har funnits lag som vunnit det [Champions League] som ingen hade förväntat sig skulle vinna. Varje år arbetar vi hårt i varenda turnering vi är med i. Arsenal förlorade inte en enda match under säsongen 2003/2004 trots att ingen förväntade sig det.

Ivorianen förväntas vara med från start när Arsenal ikväll möter Olympiakos i Aten och självförtroende är ingenting som verkar saknas hos varken honom eller laget.
- Vi är en stor klubb med många fantastiska spelare. En av våra mål är att vinna Champions League. Vi ska göra allt i vår makt för att lyckas göra det.

Enligt Gervinho finns det inga solklara favoriter i år och menar att lag som Barcelona och Real Madrid inte imponerat på honom.
- Jag tycker varken Real Madrid eller Barcelona spelat på sin bästa nivå den här säsongen. Chelsea är inte vidare ur gruppspelet ännu och Manchester United har fått jobba hårt för att vinna sina matcher. Det bevisar att det inte finns någon tydlig favorit den här säsongen.

Första steget mot en lyckad säsong i Champions League är att vinna mot Olympiakos och hoppas på att Montpellier tar poäng mot Schalke 04 hemma på Stade de la Mosson. Om det sker går Arsenal in i lottningen som gruppetta och får förhoppningsvis möta ett mindre bra lag i åttondelsfinalen, trots att det i år finns väldigt många bra lag som placerat sig tvåa. Nu gäller det dock att ta en match i taget och vi kan bara hoppas att Gervinho och grabbarna gör allt i sin makt för att vinna.