Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Zak nätade när Arsenal gick vidare i NextGen.

Arsenal U19 vidare i NextGen

tor 6 dec 2012 kl 22:15

Arsenal vann med 4-2 mot Athletic Bilbao i en underhållande match på Underhill Stadium. Detta var tillräckligt för att bärga ett avancemang från gruppen till utslagningsrundorna i NextGen Series. 

De unga spelarna i Arsenal var tvungna att vinna hemma mot Athletic Bilbao för att ha chans att gå vidare från gruppen. Detta klarade man av på ett mycket bra sätt och bjöd på fin fotboll när resultatet skrevs det hela 4-2. Svenske, Kristoffer Olsson stod för en bra match och var involverad mycket i spelet. 

Arsenal började matchen bäst i Barnet och var nära att ta ledningen redan efter åtta minuter då bollen hamnade hos just Kristoffer Olsson i utkanten av straffområdet efter fint förspel men svenskens avslut gick strax över ribban. Det förlösande ledningsmålet skulle dock inte dröja på sig för en minut senare nickade Jon Toral in 1-0 för Arsenal från nära håll.

The Gunners såg ut att ha kontroll på allt i detta läge men efter att Isaac Hayden gått in på ett fult sätt i en närkamp med Bilbaos, Gorka Santamaria och domaren valde att blåsa straff för gästerna. Aqueche stegade upp och gjorde inget misstag, 1-1. Målet påverkade dock inte Arsenal nämnvärt och de fortsatte att spela på samma kreativa sätt.

Terry Burtons mannar satte en enorm press mot Bilbaos mål och den tidigare syndabocken, Hayden var mannen som låg bakom mycket av det Arsenal skapade vid det här skedet. En fin löpning av engelsmannen skapade ett bra läge för Ansah men hans vikande avslut räddades av Bilbao-keepern. Det ska sägas att spanjorerna skapade även de en hel del lägen i den första halvleken och Reice Charles-Cook tvingades till en del viktiga räddningar.

Den andra halvleken började i samma höga tempo som den första avslutades med och båda lagen skapade varsitt läge tidigt i inledningen. Chuba Akpom som fanns med på bänken i Champions League-mötet med Olympiacos stod för ett fint nummer när han drev bollen från mittlinjen, förbi tre motståndare innan han serverade Thomas Eisfeld som blev nedgjord utanför straffområdet. Den resulterande frisparken tog Olsson och den räddades av Bilbao-keepern.

I den 69:e minuten hade gästerna ett gyllene läge att ta ledningen när Santamaria avslutade bra men Charles-Cook i Arsenals mål stod för en magnifik räddning och höll ställningen kvar vid 1-1. The Gunners behövde vinna om man skulle kunna gå vidare och jag tror inte att undertecknad var ensam om att börja bli orolig vid det här skedet.

Någon minut senare skulle ändå det viktiga ledningsmålet komma för Arsenal och det efter ett fint uppbyggnadsspel där Toral lade en genomskärare till Hayden i straffområdet och han spelade osjälviskt i sidled till Zak Ansah som enkelt kunde sätta dit 2-1. Fyra minuter senare skulle även 3-1 komma då Olsson passade till Angha som i sin tur lyfte in ett långt inlägg till Toral som nickade in bollen.

Arsenal var inte nöjda med det och ett antal minuter senare hade man gjort sitt fjärde mål för kvällen. Isaac hayden som orsakade straff för Bilbao i den första halvleken revanscherade sig och satte bollen i mål från nära håll. Innan matchen var slut skulle även gästerna från Spanien få göra ett till mål men de var ändå långt ifrån att rubba ett för kvällen fantstiskt spelande Arsenal. Äventyren i Europa fortsätter alltså för U19-laget som nu är klara för utslagningsrundorna i NextGen Series.

Arsenal-Athletic Bilbao 4-2

Mål: 1-0 Jon Toral (9), 1-1 Aqueche (12), 2-1 Zak Ansah (71), 3-1 Jon Toral (75), 4-1 Isaac Hayden (81), 4-2 Alvarez (85).

Så spelade Arsenal:

Reice Charles-Cook - Hector Bellerin, Sead Hajrovic, Martin Angha, Samir Bihmoutine (78) - Isaac Hayden, Kristoffer Olsson, Jon Toral (80) - Thomas Eisfeld, Zak Ansah, Chuba Akpom.

Avbytare: Deyan Iliev, Alfred Mugabo (80), Zachari Fagan, Brandon Ormonde-Ottewill (78), Jack Jebb, Anthony Jeffrey, Austin Lipman.