Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Wenger få fart på Arsenal igen?

Inför: Arsenal-West Brom

fre 7 dec 2012 kl 15:27

Arsenal är i kris och när man tar emot West Brom på Emirates Stadium på lördag är inget annat än en vinst acceptabelt. Det gäller för laget att höja sig flera steg och börja prestera.

Arsenal tar på lördag emot West Bromwich Albion i en oerhört viktig match på Emirates Stadium. När spelschemat kom ut såg detta möte inte ut att vara speciellt på något sätt men nu kan man verkligen säga att matchen betyder mycket med tanke på tabelläget, stämningen i klubben, Arsenals form och inte minst för supportrarna.

The Gunners kommer senast från ett möte med Olympiakos i Champions League där man gjorde en bra första halvlek och ledde med 1-0 i paus efter mål av Rosicky. Efter att mittfältaren bytts ut fallerade lagets spel och man släppte in två mål och förlorade med 2-1. Visst det var långt ifrån det bästa laget man ställde på banan men det summerar hur Arsenal sett ut på sistone och vart man är på väg.

Laget placerar sig just nu på en tionde plats i ligan och helgens motståndare, West Brom ligger dubbelt så bra till, på en femte plats. WBA inledde säsongen på ett mycket bra sätt och det dröjde till den åttonde omgången innan den första förlusten i ligan kom. Det har dock gått trögare för

Birmingham-laget på senare tid och man kommer till spel med två raka förluster i bagaget. Senast lagen möttes var i den sista omgången av förra säsongens upplaga av Premier League. Arsenal spelade om tredjeplatsen och lyckades knipa den med en poängs marginal före Tottenham efter vinst med 3-2 på The Hawthorns. Morgondagens match kan säkert bli lika spännande även om det inte riktigt står lika mycket på spel. Arsenal kommer att äga mycket boll och det gäller att göra något av det samtidigt som man får se upp med gästernas farliga kontringar.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL:Bacary Sagna är fotskadad och testas under fredagen men missar troligtvis matchen. Laurent Koscielny (höft) och Andre Santos (ljumske) kommer även de att missa matchen. I övrigt har Wenger rapporterat att Lukas Podolski och Theo Walcott inte kommer att delta på grund utav skador. Sedan tidigare är Abou Diaby och Lukasz Fabianski långtidsskadade.

West Bromwich:Ben Foster är den enda spelaren från WBA som kommer att missa matchen. Han rehabiliterar sig från en ljumskskada.

STATISTIK

West Brom har har aldrig hållit nollan i någon utav de tolv mötena man spelat mot Arsenal sedan Premier League startades. Totalt har man släppt in 28 mål.

I de sex senaste matcherna mellan lagen har det gjorts fem mål i matchens tio öppningsminuter.

Arsenal har bara vunnit tre utav de tio senaste hemmamatcherna. (3 vinster, 4 oavgjorda, 3 förluster).

WBA har inte förlorat tre matcher i rad sedan januari, 33 matcher sedan.

Arsenal har gjort fem eller fler mål i fyra PL-matcher på hemmaplan under 2012 vilket är mer än något annat lag.

Peter Odemwingie har gjort mål i två utav hans tre matcher mot Arsenal.

MÖJLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Kieran Gibbs.
Mittfält: Mikel Arteta, Jack Wilshere, Santi Cazorla.
Anfall: Gervinho, Olivier Giroud, Tomas Rosicky.
Avbytare: Vito Mannone, Sebastien Squillaci, Francis Coquelin, Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey, Marouane Chamakh, Andrey Arshavin. 

West Bromwich

Målvakt: Myhill.
Försvar: Reid, McAuley, Olsson, Popov.
Mittfält: Yacob, Mulumbu, Dorrans, Odemwingie, Gera.
Anfall:Long
Avbytare: Daniels, Ridgewell, Morrison, Brunt, Lukaku, Rosenberg, Tamas.