Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är klubbens bäste målskytt genom tiderna på Usmanovs sida?

Allierar sig Henry med Usmanov?

fre 14 dec 2012 kl 01:12

Det ryktas att Thierry Henry deltog i en välgörenhetsmiddag med Alisher Usmanov i Moskva och uzbeken är helt klart angelägen om att "knyta till sig" Arsenal mesta målskytt genom tiderna.

Att det pågår en maktkamp i Arsenal är ingen hemlighet - men i och med den senaste tidens usla resultat känns det som att denna kamp kommer att trappas upp.
Det bråkas hejvilt på Twitter och under kvällen har AST:s Tim Payton och den förre aktieägaren Nina Bracewell-Smith hamnat rejält i luven på varandra.
Och sedan kom uppgifter om att klubbens bäste målskytt genom tiderna, Thierry Henry, har deltagit på en välgörenhetsmiddag i Moskva - tillsammans med Alisher Usmanov.

Usmanov och hans bolag Red and White Holdings äger 29.9 procent av aktierna i Arsenal. Merparten av resten ägs av Stan Kroenke.
Men Kroenke har aldrig velat samarbeta med Usmanov - och har heller inte erbjudit honom en plats i klubbens styrelse.
Därför är det aningen kontroversiellt att han allierar sig med Thierry Henry.

Och Usmanov har uttalat sig om läget - i franska L'Equipe säger uzbeken:
- Det är ett par spelare som jag har kontakt med och min favorit är Henry. Thierry borde redan nu vara en del av klubben - men inte som spelare. Han har en annan roll att spela, en mycket viktigare. Ta exemplet med Patrick Vieira som är i Manchester City. Han är också en Arsenalsymbol, men jobbar för en annan klubb. Närvaron av en mästare kan radikalt ändra känslan i ett lag. Det är vad Henry visade förra säsongen när han återvände till Arsenal. Jag tror dock att en sådan comeback bara lyckas en gång. Därför ska ett beslut om att återvända ännu en gång bara tas av Thierry.

Det Payton och Bracewell-Smith bråkade om var att den senare riktade skarp kritik mot Stan Kroenke och att han inte bryr sig om Arsenal.
Hon skrev: "Why he wanted to be part of AFC I do not know". "If making money was the motivating factor, surely there are better ways. Football is a business of passion and SK [sic] has no passion for AFC."
Det Payton sedan kritiserade var att AST vid ett flertal tillfällen försökte övertala Bracewell-Smith att inte sälja sin aktieandel till Kroenke och att hon redan när hon sålde borde ha vetat vilken typ han var. Han anklagade henne även för att bara vilja tjäna pengar.

Red and White Holdings har inte sedan i somras, då man gick ut och kritiserade Kroenke kraftig vid försäljningen av Robin van Persie till Manchester United, uttalat sig offentligt om situationen i Arsenal.