Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson fick hoppa in i andra när U18-laget krossade Blackburn.

Vinst med 5-0 för U18

lör 15 dec 2012 kl 11:10

Under fredagen spelade Arsenal U18 sin sista match för detta året och man avslutade med stil och vann med hela 5-0 mot Blackburn hemma på träningsanläggningen i London Colney.

U18-tränaren, Steve Gatting kunde ställa ett starkt lag på banan mot Blackburn i gårdagens match mot Blackburn då U21 redan spelat sin sista match för det här året. Chuba Akpom och Isaac Hayden som är ordinarie spelare i reservlaget startade och på bänken återfanns svenske Kristoffer Olsson, Jon Toral och Hector Bellerin.

Matchen startade ganska försiktigt och det skapades inte så många lägen från något utav lagen. Blackburn var de som skulle skapa den första, riktiga chansen och det efter 17 minuter. Gästernas Dean Rittenburg vek in i straffområdet och sköt ett lågt skott som räddades på mållinjen av Isaac Hayden. Samma Rittenburg var även nära strax efter och då tvingades Arsenal-keepern, Josh Vickers till en bra räddning.

Efter en dålig start började nu The Gunners äta sig in i matchen och både Akpom och Lipman var nära att göra matchens första mål. Ett första mål som skulle komma och det efter en halvtimmes spel genom Tarum Dawkins efter bra förspel av Isaac Hayden och Austin Lipman. 1-0 to the Arsenal! Akpom var nära att dubbla ledningen fem minuter då han träffade stolpen.

Precis innan halvtidspausen skulle Arsenal få in sitt andra mål. Akpom drev bollen framåt mot Blacburns försvar och serverade sedan Alex Iwobi som fick se sitt avslut gå i mål efter att den styrt på en motståndare och ändrat riktning.

Gästerna öppnade den andra halvleken bäst och pressade på för ett reduceringsmål. Isaac Hayden räddade ett skott på mållinjen innan Blackburns, Cham träffade ribban på en hörna. Oturligt nog för gästerna skulle Arsenal utöka sin ledning just när man börjat få lite grepp om matchen. Jordan Brown gjorde ett bra jobb på vänsterkanten när han tog sig förbi två motståndare innan han lade över bollen till Brandon Ormonde-Ottewill som tagit en lång löpning från sin vänsterbacksposition. Brandons avslut var lågt och sköts från en dålig vinkel in i nät. 3-0.

Ett fjärde mål för Arsenal lät inte vänta på sig och kom i den 80:e minuten genom Hector Bellerin som på egen hand tog sig från halva plan mot Blackburns straffområde innan han avslutade superbt i det ena krysset. Innan matchen var slut skulle man även göra ett femte och det genom Alex Iwobi.

Arsenal-Blackburn Rovers 5-0

Mål: 1-0 Dawkins (31), 2-0 Iwobi (44), 3-0 Ormonde-Ottewill (72), 4-0 Bellerin (80), 5-0 Uade (90).

Så spelade Arsenal:

Josh Vickers - Alfred Mugabo, Arinse Uade, Isaac Hayden, Brandon Ormonde-Ottewill - Glen Kamara, Jack Jebb, Alex Iwobi (67) - Tarum Dawkins (46), Austin Lipman (67), Chuba Akpom.

Avbytare: Deyan Iliev, Hector Bellerin (67), Jon Toral, Kristoffer Olsson (67), Jordan Brown (46).